Am primit prin posta 5 amenzi rutiere din Italia petrecute in aceeasi zi acum un an si 4 luni. Este vorba de utilizarea unei strazi cu acces restrictionat.....Foarte ciudat pentru ca 3 dintre amenzi au diferente de cateva minute intre ele....In fine....ma poate ajuta cineva ...ce s-ar putea intampla daca nu le platesc? Nu sunt prescrise dupa un an? Multumesc.
Nu se prescriu dupa un an amenzile in Italia.Termenul "prescriere" este gresit. Dar procesele verbale trebuiesc notificate in termen de 360 zile de la data infractiunii (in cazul in care proprietarul are resedinta in strainate ,cazul DNv.), altfel notificarea nu produce efecte.Ar trebui vazute bine notificarile si procesele verbale ptr. a va spune mai bine.Daca prin infractiunea respectiva se pierd si puncte din permis aceste amenzi au efect numai in Italia dar daca statul italian va merge mai departe pentru plata efectele sanctiunilor se pot transmite si in Romania. Chiar daca sunt la citeva minute intre ele si pe aceeasi strada inseamna ca ati trecut pe acea strada de 3 ori la citeva minute distanta. S-a intimplat si unei colege acelasi lucru..Sunt avocat in Italia si ceea ce pot sa va mai spun este sa sperati in efectele pierdute ale notificarii tardive.Sper sa va fi fost de ajutor.Daca vreti sa-mi aratati totusi notificarile ca sa fiti linistit.. (e-mail :cristiana.covaleov@virgilio.it)
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi reveni intr-o zi, doua pentru detalii pentru ca trebuie sa le caut. Din cate imi aduc aminte eu le-am primit la mai bine de un an de zile.
Multumesc inca o data si voi reveni.
Am primit o amenda prin posta de la polizia Firenze, prin EMO, in care se specifica faptul ca am mers pe banda destinata autobuzelor.
Abaterea, dupa cum se specifica in amenda, a fost facuta in 17.10.08, iar eu am primit adresa in 18.11.2009, iar ea a fost intocmita pe 12.11.09.
Nu am primit niciun proces verbal iar in Florenta nu m-a oprit nimeni; nu contest neaparat ce spun ei, dar as vrea sa stiu cum procedez, pt ca nu am nicio confirmare a faptului ca as fi facut asa ceva.
Puteau spune ca am lovit pe cineva pe trecerea de pietoni si am fugit de la locul accidentului. Nu mi-as fi putut asuma asa ceva, nu?!
Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator; si mai ales, scuze de deranj!
Pot trimite pe mail scanata si amenda, daca dvs considerati ca e cazul.
Multumesc f mult!
Emailul meu este claudiu.popescu@gmail.com
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Amenda auto italia
Gyordas
In septembrie 2013 am fost in vacanta in Italia si am inchiriat o masina prin Goldcar. De atunci eu nu am primit nici un process verbal (nici pe email nici ... (vezi toată discuția)