avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani

buna ziua

am platit timp de 1 an si jumatate o suma de bani la o firma de recuperare a creantelor - firma 1. dupa lungi demersuri atat la banca cat si la acea societate, am reusit sa dovedesc ca acea creanta mai fusese cesionata la alta firma - firma 2.
atat banca cat si firma 1 de recuperare admite ca a fost o eroare. firma 1 imi comunica ca nu mai am nimic cu iei si conturile sunt reglate.

cum imi pot recupare bani platiti la firma 1. ceva acte normative exista??? ..

multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:50, 4 Noiembrie 2015
Cea mai simplă cale este o plângere penală împotriva firmei de recuperare. Au cerut să fiți executat silit, fără să aibă acest drept. Ar dura mai puțin să vă recuperați banii decât într-o contestație.

am platit in urma unui angajament. desi in repetate randuri am spus ca nu e ok. au fost facuta presiuni pe marginea executari silite.
Firma de recuperare nu a savarsit nicio infractiune asa incat plangerea penala este perfect neintemeiata. Constestatia la executare este singura procedura reglementata de codul de procedura civila prin care orice debitor poate obtine anularea ori intoarcerea executarii, dupa caz.
In plus, durata de solutionare a unei contestatii este intre 1 si 3 termene de judecata, in timp de o plangere penala poate fi solutionata si in ani.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
repet nu am fost executat silit. atat banca cat si firma au acceptat / remediat problema sesizata de mine.
Cum spuneam, dacă firma de recuperare nu a reprezentat banca și a recuperat pentru ea însăși, fără să fi avut acest drept, a comis o infracțiune.
Luați legătura cu ei și cereți-le să vă restituie imediat tot ce le-ați plătit. Dacă refuză, faceți plângere penală. Nu are nicio relevanță în cât timp s-ar soluționa, pentru că nu soluția vă încălzește. Ei vor reacționa imediat și vor restitui tot ce au încasat necuvenit, dacă au încasat necuvenit.

Altfel, o acțiune în pretenții ar fi soluția.
Contestația la executare nu este o soluție deoarece ar fi respinsă ca prematură dacă este făcută înainte de a se începe executarea.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Suma din declarația de scadență anticipată a băncii este mult mai mică decât cea din cererea de executare silită a firmei de recuperări creanțe. este aceasta o infracțiune? sandup sandup Buna ziua, In Cererea de executare silita, o firma de recuperare, a scris urmatoarele:,, Precizam ca banca a declarat exigibilitatea anticipata a creantelor ... (vezi toată discuția)
Cesiune repetata de creanta catre firme de recuperare diferite DenisRif DenisRif Am o executare silita cand un contract bancar a fost cesionat unei firme de recuperare Secapital care la randul sau a imputernicit o alta firma Kruk ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sau perimare ? Mitu_Constantin Mitu_Constantin Va supun atentia asupra unui caz destul de interesant , parerea mea, cerandu-va sfatul In anul 2011 (eu ca nume S.C.) am fost executat silit de catre o ... (vezi toată discuția)