am platit timp de 1 an si jumatate o suma de bani la o firma de recuperare a creantelor - firma 1. dupa lungi demersuri atat la banca cat si la acea societate, am reusit sa dovedesc ca acea creanta mai fusese cesionata la alta firma - firma 2.
atat banca cat si firma 1 de recuperare admite ca a fost o eroare. firma 1 imi comunica ca nu mai am nimic cu iei si conturile sunt reglate.
cum imi pot recupare bani platiti la firma 1. ceva acte normative exista??? ..
Cea mai simplă cale este o plângere penală împotriva firmei de recuperare. Au cerut să fiți executat silit, fără să aibă acest drept. Ar dura mai puțin să vă recuperați banii decât într-o contestație.
Firma de recuperare nu a savarsit nicio infractiune asa incat plangerea penala este perfect neintemeiata. Constestatia la executare este singura procedura reglementata de codul de procedura civila prin care orice debitor poate obtine anularea ori intoarcerea executarii, dupa caz.
In plus, durata de solutionare a unei contestatii este intre 1 si 3 termene de judecata, in timp de o plangere penala poate fi solutionata si in ani.
Cum spuneam, dacă firma de recuperare nu a reprezentat banca și a recuperat pentru ea însăși, fără să fi avut acest drept, a comis o infracțiune.
Luați legătura cu ei și cereți-le să vă restituie imediat tot ce le-ați plătit. Dacă refuză, faceți plângere penală. Nu are nicio relevanță în cât timp s-ar soluționa, pentru că nu soluția vă încălzește. Ei vor reacționa imediat și vor restitui tot ce au încasat necuvenit, dacă au încasat necuvenit.
Altfel, o acțiune în pretenții ar fi soluția.
Contestația la executare nu este o soluție deoarece ar fi respinsă ca prematură dacă este făcută înainte de a se începe executarea.