avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiune Repetata de creanta catre firme de recuperare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiune Repetata de creanta catre firme de recuperare diferite

Am o executare silita cand un contract bancar a fost cesionat unei firme de recuperare Secapital care la randul sau a imputernicit o alta firma Kruk International ..
.Acum am primit o alta notificare de cesiune catre o alta firma de recuperare invest capital ltd. cu sediul in Malta ..Cesiunea este intre SeCapital si invest capital ltd dar se comunica in cesiune ca si kruk ramane administratorul creditului.
De ce aceasta mascarada..ce sa acopere
Daca pot face contestatie sau ce se poate face pentru a stopa exeuctarea silita
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 22:44, 16 Ianuarie 2018
Deja este inceputa executarea silita? Daca este deja inceputa si nu ati facut contestatie la executare, atunci nu aveti ce face. Daca nu a inceput si e vb de un credit prescris, incercati.
Executarea era inceputa de-acum 4 ani si mi-a fost anulata Contestatia le Executare pentru hilarul motiv ca am depus documente necertificate cu originalul ca instantele cam asa isi dau viata pentru acesti samsari.... Exista vreo explicatie logica a acestei manevre curioase ?
Nu vad rostul si nu cred ca aceste smechere sa faca ceva haotic ....
Cu plângere penală ați încercat`?? Aveți formular în următorul link:

[ link extern ] /

Avocatul Adrian Cuculis va face o plângere penală colectivă, adresată DNA, prin care să se cerceteze modul prin care anumite instituții bancare din România au cesionat, în afara țării sau chiar în interiorul țării, începând din 2005, creditele către alte instituții decât bănci sau IFN-uri ce nu aveau dreptul să încaseze dobânzi, precum recuperatorii de credite.

De ce plângerea este de competenţă DNA? Conform avocatului, legea numărul 255 din 2013 la capitolul III arată că “(1) Sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii: a) dacă, indiferent de calitatea persoanelor care le-au comis, au cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 200.000 euro ori dacă valoarea sumei sau a bunului care formează obiectul infracţiunii de corupţie este mai mare decât echivalentul în lei a 10.000 euro.

Valoarea prejudiciului global, adică pentru toţi cei care au plătit dobânzi nedatorate către firme cu un singur angajat în afară ţării, este de 100 de ori mai mare decât 200.000 de euro, spune Cuculis.

“Este ilegală cesiunea de credite către firme din afara ţării care nu sunt bănci sau IFN-uri? NU, cesiunea în sine NU este ilegală, însă este ILEGALĂ ÎNCASAREA DOBÂNZII, astfel trebuie înţeleasă diferenţa clară între cesiunea de creanţă şi cesiunea de credite.

Dacă cesiunea se face cu privire la sumă şi nu la credit, iar ea este cedată către o firma din afară ţării ce nu este decât un simplu SRL şi către o bancă, atunci aşa cum am explicat DOBÂNZILE SUNT INTERZISE”, susține Cuculis.

Condiţiile cesiunii de contract Art.1315 NCC permite cesiunea drepturilor şi obligaţiilor deţinute de una dintre părţi (cedent) către un terţ faţă de momentul formării contractului (cesionar), terţul devenind astfel parte în contract şi urmând a avea o relaţie contractuală cu co-contractantul iniţial (contractantul cedat).

Condiţiile de baza ale cesiunii contractului sunt că (1) prestaţiile să nu fi fost încă integral executate şi (2) contractantul cedat să consimtă la cesiunea contractului. Cesiunea de creanţă, a sumei de bani efective articolului 1556 Cod Civil (1) Cesiunea de creanţă, este convenţia prin care creditorul cedent transmite cesionarului o creanţă împotriva unui terţ. Diferenţe?

“Dacă între Bancă şi Recuperatorul de creanţe se încheie un contract de cesiune de creanţe atunci recuperatorul nu are dreptul să perceapă dobânzile aferente contractului de credit fiindcă nu a primit contractul, ci doar creanţa, ce poate avea doar o valoare FIXĂ, respectiv, suma pe care împrumutatul o datorează băncii la momentul cesiunii creanţei.

Dacă între Bancă şi Recuperatorul de creanţe se închide un contrat de cesiune de contract, acesta este ILEGAL ŞI NUL şi evident că recuperatorul NU ARE DREPTUL SĂ ÎNCASEZE DOBÂNZI”, mai spune Cuculis.

Conform acestuia, raţionamentul este unul logic, dat fiind faptul că un contract de credit, un împrumut bancar, nu poate fi încheiat decât de un anumit tip de creditor şi anume cel banacar sau nebacar însă sub coordonarea BNR. Dacă contractul de credit ar fi cesionat către un recuperator de creanţe care este un S.R.L, acesta NU AR AVEA CALITATEA NECESARĂ DATĂ DE LEGE pentru a putea sta parte într-un contract de credit unde ca şi calitate primordială, împrumutătorul sau creditorul trebuie să fie Banca Comercială ORI Instituţie financiară Nebancară.

De ce nu este legal ca atunci când creditul este exportat către orice altă instituţie în afară de o bancă sau IFN, aceasta să încaseze dobânzile bancare din contract?

“Acest lucru derivă dintr-o serie de aspecte ce DOAR coroborate duc către această concluzie, după cum urmează: În primul rând, care este condiţia esenţială, pentru că o anumită persoană juridică să poată funcţiona în legalitate din punctul de vedere al legii? OUG 99/2006e reglementează activitatea bancară în România: Art. 5. (1) Se interzice oricărei persoane fizice, juridice sau entitate fără personalitate juridică, ce nu este instituţie de credit, să se angajeze într-o activitate de atragere de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public, într-o activitate de emitere de monedă electronică ori într-o activitate de atragere şi/sau gestionare de sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri şi/sau servicii de către membrii acestora. Legea 312 a BNR:

ARTICOLUL 25 Reglementarea, autorizarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit (1) Banca Naţională a României are competenţă exclusivă de autorizare a instituţiilor de credit şi răspunde de supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit pe care le-a autorizat să opereze în România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară, cu modificările şi completările ulterioare. Legea cămătăriei 216/2011 Art. 3 (1) Darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. (2) Sumele de bani obţinute prin săvârşirea infracţiunii prevăzute la alin. (1) se confisca.

ATENŢIE – Un simplu SRL,SA,SCSA,SCA, sau orice altă formă de organizare, ce nu este conformă legilor în vigoare, autorizată de către BNR, nu poate funcţiona legal şi nu poate încasa dobânzi bancare.

În urmă plângerii penale conform dispoziţiilor legale în vigoare se va cere și constituirea ca parte civilă (1) Constituirea că parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţă persoanei vătămate acest drept”.

Cum pot să ştiu dacă creditul meu a fost exportat? “Acest lucru îl sesizaţi dacă aţi primit din partea băncii o informare prin care vi se aduce la cunoştiinţă că aţi fost cedat către o firmă ce poate avea de multe ori nume apropiat cu cel al băncii, tocmai pentru a va induce în eroare.

De preferat este, atunci când nu ştiţi acest lucru, să depuneţi o cerere la bancă pentru a vă răspunde acestei întrebări. Perioada în care creditul dvs. a fost exportat şi dvs. aţi plătit dobânzi bancare, acestea au fost plătite ilegal către acele firme fără calitatea necesară solicitată de către lege pentru a percepe dobânzile aferente contractului, practic dvs. trebuia să plătiţi DOAR principalul din graficul de rambursare”, mai spune Cuculis.

SURSA: [ link extern ] /
Multumesc....Am sa incerc ...Respect !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Obiect de activitate firma de 'recuperare' ContSters257414 ContSters257414 se afirma pe forum: [i]Nu intelegeti si nici nu am pretentia sa intelegeti, nu sunteti specialist in drept. O creanta este cesionata impreuna cu toate ... (vezi toată discuția)
Intreruperea cursului de prescriptie? ancut75 ancut75 Platile partiale catre firma de recuperare, in lipsa unui angajament de plata, intrerup cursul prescriptiei? (vezi toată discuția)