am un contract de asistenta juridica cu o firma de avocatura.obiectul contractului era in recuperarea taxei auto si onorariul de succes este de 15% din cati bani o sa recuperez.termenul de plata este de 5 zile ( nu se stipuleaza daca e vorba de 5 zile lucratoare sau nu ).
vineri am luat prima transa de bani de la trezorerie iar eu marti am sunat firma sa mi trimita detalii cat ,cum si unde sa platesc. mi au spus ca o sa primesc detalii pe email despre cat si unde sa platesc. nu am primit nimic ,azi am sunat si secretara mi a spus ca nu e nimeni si sa astept .
la clauze speciale sunt 7 subpuncte si doar unu vorbeste despre neplata " neplata onorariului la termenul stabilit in contract da dreptul avocatului la rezilierea contractului de plin drept,fara nicio alta formalitate si fara nicio alta procedura judiciara sau extrajudiciara.prezentul pact comisoriu de gradul 4 isi producele efectele de la data scadentei obligatiei neexecutate "
intrebarile mele sunt:
1. daca trece si ziua de azi adica a 5 -a zi ce se intampla ?
2. ce pot sa patesc cel mai rau ?
Raspunsul la intrebarile dvs. trebuia sa fie cuprins in prevederile contractului pe care l-ati semnat.
Trimiteti e.mail/ fax la firma respectiva pentru a avea un document de care sa va puteti folosi la nevoie. Mentionati si comunicarea telefonica anterioara.
La nevoie puteti cere extras de la firma de telefonie dupa apelurile telefonice facute de dvs.catre firma de avocatura.