avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare

Buna seara
As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice care prevede ca :
art. 20 (conform Legii nr.284/2010, anexata asa cum reiese din prezenta) ;
(1) La trecerea în rezervă sau direct în retragere, respectiv/a încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, pentru activitatea depusă, în functie de vechimea efectivă ca militar, politist, functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personal civil în institutiile publice de apărare, ordine publică si sigurantă natională, beneficiază de un ajutor stabilit în raport cu solda functiei de bază, respectiv salariul functiei de bază avută/avut în luna schimbării pozitiei de activitate, astfel:
Vechime efectivă:
– până la 5 ani – un ajutor egal cu 3 solde ale functiei de bază/salarii ale functiei de bază;
– între 5-10 ani – un ajutor egal cu 6 solde ale functiei de bază/salarii ale functiei de bază;
– între 10-15 ani – un ajutor egal cu 8 solde ale functiei de bază/salarii ale functiei de bază;
– între 15-20 ani – un ajutor egal cu 10 solde ale functiei de bază/salarii ale funcției de bază;
– între 20-25 ani – un ajutor egal cu 12 solde ale funcției de bază/salarii ale functiei de bază;
– între 25-30 ani – un ajutor egal cu 15 solde ale functiei de bază/salarii ale functiei de bază;
– peste 30 ani – un ajutor egal cu 20 solde ale functiei de bază/salarii ale functiei de bază.
(2) Personalul militar, politistii și functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, trecuti în rezervă sau direct în retragere, respectiv ale căror raporturi de serviciu au încetat, cu drept la pensie de serviciu, înainte de împlinirea limitei de vârstă de pensionare prevăzute de lege, mai beneficiază, pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare sau, în situatia în care pot desfășura activitate peste această limită, până la limitele de vârstă în grad la care pot fi mentinute în activitate categoriile respective de personal, de un ajutor egal cu două solde ale functiei de bază, respectiv cu două salarii ale functiei de bază.
Mentionez ca eu indeplinesc toate conditiile sus mentionate.dar de la iesire la pensie si pana in prezent nu am beneficiat de acestea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: neculai29 , utilizator 13:02, 16 Decembrie 2015
Cand ati iesit la pensie?
am iesit la pensie in septembrie 2015
OUG 83/2014
Art. 9.
(1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
...

OUG nr. 57/2015 - salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Art. 11. - (1) În anul 2016, dispozițiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, a indemnizațiilor la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
.....
Va multumesc! Cunosc O.U.G. RESPECTIVE .
Dar in cazul asta ce pot face eu, sa dau in judecata statul care stat...............ca el isi voteza pensii nesimtite, ,,,vezi data de 15.12.2015 Parlamentul Romaniei,,,.......... s-au sa, nu stiu, sa plec din tara asta, oricum voi pleca mai devreme s-au mai tarziu, nu stiu ce sa fac................ ajutati-ma.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
neculai29, utilizator
Chiar daca ati actiona in instanta, avand in vedere prevederile OUG mentionate mai sus, consider ca sansele dvs sunt mici pentru a castiga.

Alte discuții în legătură

Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie jean59 jean59 Am iesit la pensie pentru limita de varsta in 05.07.2011 cu 22 de ani si 7 luni numai in sistemul de aparare si ordine publica , stagiul total de cotizare ... (vezi toată discuția)