avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie care este termenul de comunicare a hotararii de catre instanta. Am formulat o somatie de plata, a fost solutionata pozitv in data de 19.06.2009 (am verificat pe portalul instantelor de judecata), insa comunicarea nu s-a facut nici pana acum. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ramona GHIUGAN , Avocat 15:11, 22 Iulie 2009
Potrivit art.264 exista un termen de 30 zile in care hotararea trebuie motivata.
Nu exista un termen procedural de comunicare.
Dar de regula problema nu este de comunicare ci de redactare. Daca hotararea nu este redactata grefierul nu are ce sa comunice.
Ar trebui sa mai aveti in vedere ca in aceasta perioada sunt multe probleme legate de lipsa banilor pentru plata serviciilor postale.
Conform art. 264 C.pr.civ.,termenul de redactare este de 30 zile de la data pronuntari, asa cum precizeaza si dl. av. Apaidiu.
Procesul de redactare al hotarari dureaza in fct de gradul de incarcare al fiecarei instante.
Sfatul meu este sa faceti o cerere de redactare cu celeritate in temeiul aceluiasi art. 264 C.pr.civ. si sa contactati periodic arhiva instantei in cauza.
Va multumesc pentru raspunsurile furnizate.
Faceti o cerere scrisa de urgentare a redactarii hotararii, interesati-va cat mai des la arhiva daca s-a redactaat hotararea si faceti o copie ptr a nu astepta si comunicarea prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)
Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti ch52samuel ch52samuel Buna ziua!La ultimul termen de judecata,mi s-a spus ca voi primi acasa hotararea judecatoreasca.As vrea sa intreb daca exista vre-un termen pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)