Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie care este termenul de comunicare a hotararii de catre instanta. Am formulat o somatie de plata, a fost solutionata pozitv in data de 19.06.2009 (am verificat pe portalul instantelor de judecata), insa comunicarea nu s-a facut nici pana acum. Va multumesc.
Potrivit art.264 exista un termen de 30 zile in care hotararea trebuie motivata.
Nu exista un termen procedural de comunicare.
Dar de regula problema nu este de comunicare ci de redactare. Daca hotararea nu este redactata grefierul nu are ce sa comunice.
Ar trebui sa mai aveti in vedere ca in aceasta perioada sunt multe probleme legate de lipsa banilor pentru plata serviciilor postale.
Conform art. 264 C.pr.civ.,termenul de redactare este de 30 zile de la data pronuntari, asa cum precizeaza si dl. av. Apaidiu.
Procesul de redactare al hotarari dureaza in fct de gradul de incarcare al fiecarei instante.
Sfatul meu este sa faceti o cerere de redactare cu celeritate in temeiul aceluiasi art. 264 C.pr.civ. si sa contactati periodic arhiva instantei in cauza.
Faceti o cerere scrisa de urgentare a redactarii hotararii, interesati-va cat mai des la arhiva daca s-a redactaat hotararea si faceti o copie ptr a nu astepta si comunicarea prin posta.