avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Deputat independent sau senator independent
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Deputat independent sau senator independent

Buna ziua , asi dori sa stiu, pentru a candida la alegeri parlamentare ca independent , care este numarul minim de semnaturi de sustinere cum arata un formular tip si ce acte mai sunt necesare . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 6 Noiembrie 2015
Candidatul independent poate participa la alegeri individual dacă este sustinut de cel puţin 5% din numărul total al alegatorilor inscrisi în listele electorale permanente ale localitatilor situate în circumscripţia electorala în care candideaza.

Lista sustinatorilor - în 4 exemplare - trebuie să cuprindă data alegerilor, numele şi prenumele candidatului, numele şi prenumele, data nasterii, adresa, denumirea, seria şi numărul actului de identitate şi semnatura sustinatorilor, precum şi persoana care a întocmit lista.

Declaratia olografa de acceptare a candidaturii, precum şi de declaratia de avere, în doua exemplare, completate şi semnate de candidat, de o declaratie pe propria raspundere, potrivit legii penale, privind apartenenta sau neapartenenta ca agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica.

Declaratia de acceptare cuprinde numele, prenumele, apartenenta politica, profesia şi ocupatia candidatului, consimtamantul expres al acestuia de a candida, precum şi precizarea ca intruneste condiţiile prevăzute de lege pentru a candida.


Sursă mesaj: Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor şi a Senatului
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent mondanicolaetoma mondanicolaetoma poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ... (vezi toată discuția)
Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)
Depunere candidatura consilier local florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Dacă o persoană dorește să depună candidatură pentru funcția de consilier local, cum se procedează cu semnăturile? Există formulare ... (vezi toată discuția)