avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din imobil dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din imobil dobandit in timpul casatoriei

Bună seara.aș dori să mă lămuriți și pe mine va rog.am intentat fostului soț un proces de evacuare.eu nu am avocat ,fostul soț însă da.astăzi am avut înfățișarea ptr dosarul menționat mai sus.avocatul lui a cerut renunțarea la cererea de evacuare pe motiv ca nu sunt proprietară pe casa din care doresc evacuarea.casă este un bun comun al meu și al fostului soț dobândit în timpul căsătoriei dar atunci când sa fc contractul de vânzare cumpărare sa trecut doar el ptr ca așa să întâmplat la vremea respectivă..avocatul fostului meu soț a spus în față judecătorului și apoi mie pe hol după ce am ieșit ca nu am nici un drept la aceea casă și ca nu pot cere eu evacuarea din casă a cărei proprietară nu sunt.în codul familiei din câte am citit și eu știu ca un bun dobândit în timpul căsătoriei este un bun comun și ca nu este obligatoriu să dovedesc prin acte(cum mi să cerut)ca sunt proprietară pe casă.acum eu întreb:am vreun drept asupra acelei case?:(tot același avocat îmi spune să fc partajul.si eu intrb:dacă dansul spune ca nu am nici un drept asupra casei cum pot fc eu partajul în condițiile acestea fără să am vreun drept?????:O:(și încă o intrb va rog același proces de evacuare să amânat.avocatul a spus ca aduce martori.MARTORI PTR CE??SA ZICA CE???Menționez ca la câteva luni după divorț am fost forțată să plec din casă cu cei doi copii și stau cu chirie și de aceea am și înaintat cerere de evacuare ptr ca îmi este foarte greu cu chirie.el sta în continuare în casă și a băgat și chiriași.va mulțumesc.sper ca am fost explicită ptr a putea primi un rasp pe înțelesul meu .mulțumesc mult
Cu extrasul de carte funciara faceți dovada ca și dvs sunteți proprietar.
daca actul de vanzare-cumparare este ulterior certificatului de casatorie, imobilul e bun comun. daca ati si divortat, atunci el este partajabil. la partaj fie se vinde si suma se imparte egal la fiecare, fie, a intelegere, cel care va ramane in imobil va plati o sulta compensatorie catre celalalt.
Partajul casei cu primul sot nu face obiectul discuției.
Ce are doamna de dovedit e calitatea procesuala.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune , este suficient ca actul de vanzare cumparare sa fi fost incheiat dupa incheierea casatoriei . Solicitati sa vi se atribuie folosinta imobilului pana la partaj , evacuarea sotului poate fi facuta doar pentru motive de violenta , dovedita cu martori si certificate medico-legale etc.Este bine sa va angajati un avocat .
Doamna, va trebuie musai avocat, mi-e teama ca nu vad de ce sa faceti actiune de evacuare cand era nevoie de una de reintegrare a dv. si a copiilor in imobil. Si acolo aveati sanse.

Alte discuții în legătură

Partaj bun dobandit in timpul casatoriei sofiastefania sofiastefania buna seara.am si eu o intrebare va rog.am divortat de fostul sot si acum am intentat partajul.in actele casei este trecut doar el.casa este achizitionata in ... (vezi toată discuția)
Coproprietate skysurfer skysurfer Buna ziua, Eu am mostenit si sunt unicul mostenitor al tatalui meu care a decedat, nu mi-am finalizat succesiunea inca dar am deschis demersurile.El avea o ... (vezi toată discuția)
Procedura prin care se imparte o casa pe timpul partajului szenikop szenikop M-am mutat în chirie cu copilul meu minor după pronunţarea divorţului, fostul soţ stă în casa care este obiectul partajului. Fostul soţ pe baza ... (vezi toată discuția)