avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamuriri- fostul sot nu ma lasa sa intru in casa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamuriri- fostul sot nu ma lasa sa intru in casa proprietate comuna

Buna, am si eu urmatoarea situatie:
sunt divortata de un an jumate, dupa divort am mai ramas in casa pana la o alta cearta si bataie de la fostul sot si mi-am luat copilul, am facut plangere la politie,iar pe urma am plecat la mama.Am mai fost pe la vechea locuinta din cand in cand cu fata , dar fostul sot si-a gasit pe cineva si nu ne mai lasa sa intram, ba chiar a schimbat si yala.In seara cand a schimbat yala am fost la politie sa depun plangere.

Ce pot sa fac ca fostul sot sa-mi dea cheie de la noua yala avand in vedere ca suntem amandoi proprietari.

Multumesc celor care ma vor ajuta cu lamuriri.
Cel mai recent răspuns: ncristiana , utilizator 00:31, 22 Decembrie 2013
partajul?
Nu am facut inca partajul, dar nici nu mi se pare normal sa schimbe yala.Atata timp cat suntem amndoi tercuti in acte.Daca nu pot face partajul curand asta inseamna ca nu pot intra in casa unde am muncit 13 ani?
Nu. Daca sunteti coproprietari este un abuz din partea sotului. Problema se pune astfel: ce regim juridic are locuinta? Este sigur bun comun, da? Cand a fost dobandita, in timpul casatoriei?

Art 636 al 2
Cel care, impotriva vointei celorlalti proprietari, exercita in mod exclusiv folosinta bunului comun poate fi obligat la despagubiri.

Este bun de plata:)
locuinta este cumparata in timpul casatoriei, au dat parintii lui cei mai multi bani, dar actele sunt pe numele nostru nu scrie nicaieri ca ei au dat majoritatea banilor.Dar nu este corect sa mergi pe premiza asta, sunt 13 ani in care am muncit sa punem casa la punct si el ca un nesimtit a schimbat yala sa nu-l mai deranjam .Ce pot sa fac eu pana rezolv cu partajul....cum pot sa-l oblig sa-mi dea cheie d ela noua yala?.A facut acest lucru si pentru faptul ca toate exemplarele de la contractul casei sunt la el.Eu nu am cu ce sa dovedesc ca sunt proprietar decat cu adresa din buletin
Nu ati procedat bine plecand de acasa. Nu aveti unde locui pana la partaj ? Cereti in instanta reintegrarea in locuinta. Cred ca instanta tot catre partaj va va indruma.

Alte discuții în legătură

Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Vreau să schimb yala de la intrare. o pot face dacă fostul soț stă de 2 ani în altă parte? aura19731991 aura19731991 Vreau sa schimb yala de la intrare.o pot face daca fostul sot sta de 2 ani in alta parte?am nevoie sa depun o cerere undeva sau pur si simplu o pot ... (vezi toată discuția)
Partaj, schimbare yala proprietate comuna marcela_solomon marcela_solomon Buna ziua!Ma numesc Marcela Solomon si apelez la dumneavoastra cu speranta ca ma puteti ajuta! Sunt divortata de fostul meu sot de anul trecut(2015),dar ... (vezi toată discuția)