avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitate dovada inlocuitoare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitate dovada inlocuitoare permis

Buna ziua,
Am depus spre preschimbare un permis de conducere, eliberat in Italia, cu 45 zile inaintea expirarii lui. Ma aflu in situatia in care imi expira si cea de a doua dovada eliberata pentru doar 14 zile (prima a fost pt 30 zile) care coincide cu data expirarii permisului. Mi s-a spus ca nu voi mai primi o alta dovada. Asta nu contravine prevederilor Ordin MAI 163/2011 modif prin Ordin 149/2014, art.7, al (5) conform caruia daca verificarile prevazute la art 6, al(3), respectiv verificarea autenticitatii la statul care a eliberat permisul, dureaza mai mult decat perioada de valabilitate a dovezii, se elibereaza o alta dovada pentru inca 30 zile... si procedura se repeta pana la eliberarea noului permis? Aici la art 7 (5) nu se mai pomeneste nimic de dovezi eliberate in limita perioadei de valabilitate a permisului inaintat spre preschimbare.
Ca sa nu mai vorbesc ca mi se pare o aberatie verificarea asta.... adica circuli pe drumurile publice cu un permis pentru care nimeni nu-si pune problema daca este autentic sau nu,la verif de rutina, acest interes starnindu-se abia la data preschimbarii lui. Cu atat mai mult cu cat initial permisul a fost obtinut in Romania, preschimbat in Italia IN DOAR 3 ZILE, si acum chinui o preschimbare care depaseste 45 ZILE....

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto străin valabil iulianbalan iulianbalan Bună ziua, Pe data de 02.09.2015 am depus cerere de preschimbare a permisului auto italian cu cel românesc. Permisul era valabil cu valabilitate până ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis spaniol in romanesc liviubacus liviubacus in urma depunerii actelor necesare inainte cu doua zile de a-mi expira permisul auto spaniol , mi sa eliberat dovada cu drept de conducere pe doar doua zile , ... (vezi toată discuția)