avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... preschimbare permis spaniol in romanesc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

preschimbare permis spaniol in romanesc

in urma depunerii actelor necesare inainte cu doua zile de a-mi expira permisul auto spaniol , mi sa eliberat dovada cu drept de conducere pe doar doua zile , in continuare mi se elibereaza dovada de posesor de permis auto dar fara drept de conducere pana la autentificarea permisului spaniol , perioada ce poate dura si trei luni , cu alte cuvinte fara a comite vreo infractiune , mi sa luat un drept obtinut legal , dreptul de a conduce autovehicole ...itrebare , legea nu se afla in contradictie ? odata ce mi sa recunoscut permisul auto spaniol , in baza caruia mi sa eliberat dovada , de ce dupa expirare nu mi se elibereaza dovada cu drept de conducere pana la solutionarea autenticitatii permisului expirat spaniol....rog ca acest subiect daca este posibil a fi dezbatut de catre unele televiziuni . multumesc.
Cel mai recent răspuns: liviubacus , utilizator 09:56, 3 Octombrie 2016
S-a procedat legal, dovada cu drept de circulatie este valabila pana la data expirarii pemisului de conducere.

OMAI 163/2007

Articolul 7

(3) În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fără a fi depăşită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fără drept de circulaţie.

(5) În cazurile în care verificările prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) nu se finalizează în termenul de valabilitate a dovezii înlocuitoare a permisului depus pentru preschimbare, se eliberează o nouă dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de cel mult 30 de zile. Procedura continuă până la momentul în care se primeşte răspunsul de la autoritatea competentă din statul membru, când se procedează la eliberarea permisului de conducere
acea noua dovada este tot fara drept de conducere , din verificare poate dura cateva luni pana la autentificare , perioada in care dreptul de a conduce i-mi este suspendat , repet fara a comite nici o infractiune.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
liviubacus, utilizator
Politia nu poate elibera o dovada cu drept de circulatie atat timp cat perioada de valabilitate a pemisului a expirat.
Daca doriti sa completati sau modificati mesajul aveti posibilitatea sa folositi butonul "Editeaza" timp de 30 de minute si nu "Citeaza". Pentru un mesaj ulterior apasati "Raspunde".;)
cyan, moderator
daca politia nu poate ... tot politia poate suspenda dreptul obtinut legal de a conduce autovehicole , fara a comite nici o infractiune ,, suspendare pe perioada verificarilor in urma recunoasterii permisului spaniol ca fiind autentic , dovada fiind eliberarea dovezii cu drept de conducere pe perioada valabilitatii permisului , deci nu-i o contradictie a legii ?
liviubacus, utilizator
cum pot sa conduc legal , avand acest drept obtinut si nesuspendat in urma unei infractiuni ?
liviubacus, utilizator

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)
Se prelungeste dovada unui permis de conducere? adi_alice adi_alice Mi-a expirat permisul de conducere preschimbat in Spania. Am depus dosarul pe 25 iulie, am primit o dovada valabila pana pe 18 august, care este expirata azi, ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto străin valabil iulianbalan iulianbalan Bună ziua, Pe data de 02.09.2015 am depus cerere de preschimbare a permisului auto italian cu cel românesc. Permisul era valabil cu valabilitate până ... (vezi toată discuția)