avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva auto UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva auto UE

Buna ziua,

Este vorba de o masina din Germania/dealer,insa pe factura/contract nu este trecuta decat suma platita efectiv (fara alte mentiuni de genul : net+MwSt) - luata pe pers fizica.Mergand la ANAF ,imi spun ca nu reiese de nicaieri cum s-a platit tva-ul si ca,avand in vedere ca este peste 10k euro ,trebuie sa-l platesc eu.Discutand cu dealer-ul ,se pare ca nu s-a platit tva acolo,iar pretul platit ar fi cel net.

Ce optiuni exista? ce poate face dealer-ul dpdv legal,daca ar fi bine intentionat, incat sa reiasa o modifcare de genul asta pe factura (eg. un discount,dupa care sa adauge tva-ul)?
Se poate inmatricula in alta tara?

Ms,

Alte discuții în legătură

Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un autoturism nou din germania. SHARQY SHARQY Bună seara, am achiziționat un autoturism nou din Germania, dealer autorizat, am plătit factura la preț întreg... Netto și brutto, adică valoare plus ... (vezi toată discuția)
Regim second-hand, tva intracomunitar si impozit pe venit Intermediar01 Intermediar01 Buna ziua, va prezint concret cazul meu: Sunt firma NEPLATITOARE de tva cod cae 4511(comert cu autovehicule), firma este inregistrata in ROI. Achizitionez ... (vezi toată discuția)