avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am achiziționat un autoturism nou din Germania.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am achiziționat un autoturism nou din Germania.

Bună seara, am achiziționat un autoturism nou din Germania, dealer autorizat, am plătit factura la preț întreg... Netto și brutto, adică valoare plus TVA. La înmatricularea definitiva din pipera mi au cerut certificat de atestare fiscală... Aflu și ca trebuie sa plătesc tva în România, îmi da certificatul după ce plătesc, pot înmatricula mașina... I tre area este cum îmi recuperez tva din Germania, cui ma adresez... Dealerului, cu actele doveditoare plății tva în România, certificat înmatriculare, care se identitate, eventual și traduse în limba germana, sau... Cărei autorități locale sau publice, gen anaf România, ministerului de finanțe din Germania? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 13:36, 22 Ianuarie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când cumpărați o mașină nouă, trebuie să plătiți TVA în țara în care o înmatriculați. În cazul dumneavoastră, ar însemna că trebuie să plătiți TVA de două ori. Aveți însă dreptul la rambursarea TVA-ului plătit în Germania.

Trebuie să îi trimiteți vânzătorului german dovada că ați plătit TVA în România și să solicitați rambursarea TVA-ului plătit în Germania. Dacă vânzătorul refuză să vă dea banii înapoi, adresați-vă autorității fiscale germane.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina second hand germania MariusValentin MariusValentin Buna ziua , am o intrebare . Doresc sa cumpar o masina din Germania de la un dealer (persoana juridica) care se ocupa cu cumpararea si revanzarea masinilor ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva masina noua luata din germania pe persoana fizica AndreeaFS AndreeaFS Buna ziua. Sotul meu a cumparat din Germania o masina noua pe persoana fizica. Intors in Romania sa o inmatriculeze i s-a cerut sa plateasca din nou TVA la ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism nou germania - dubla impozitare Iuliann Iuliann Buna seara, Am achizitionat din Germania un autoturism nou platind si TVA-ul la acesta. Dealer-ul nu m-a avertizat de problema cu plata TVA-ului in tara de ... (vezi toată discuția)