avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua!
Va rog sa ma informati cand as putea sa ma pensionez la limita de varsta,anticipat fara penalizare si anticipat cu penalizare.
Sunt nascuta pe data de 13.10.1960 si mi-am desfasurat activitatea ca invatatoare incepand cu 01.09.1979,sex,feminin.
Va multumesc!
Limita de varsta la 01/09/2023.
Pensie anticipata la 01/09/2018 daca indepliniti conditia de stagiu de 39 de ani si 11 luni,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Pensie anticipata partiala la 01/09/2018 cu penalizare de 36,25
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
Carp Mircea, utilizator
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua, Respectuos va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare(anticipat,anticipat partial,limita de varsta),pentru persoana de sex feminin nascuta ... (vezi toată discuția)
Pensionare la ce varsta? mircea5755 mircea5755 Nascuta in 8 nov.1957 lucrez ca professor din 1984,am facut facultatea 3 ani inainte,iar cu 5 ani inainte am lucrat(3 ani gr.II si 2 ani gr.I). Cand ma pot ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenalenuta elenalenuta O persoana care are vechime in munca in jur de 35 de ani se poate pensiona mai devreme de varsta standard? daca da, care ar fi conditiile? (vezi toată discuția)