avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte

va salut,am fost prins in trafic cu o alcoolemie de 0,23,o mare greseala din partea mea,ce este de facut in cazul acesta,este nevoie sa d-au un examen?nu mi s-a spus pe ce perioada mi-a fost suspendat?ca este de facut?
Conducerea sub influenta alcoolului constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda.

... aceasta prevedere este cuprinsa in Codul rutier...

Deci, ceea ce ati facut dvs. constituie infractiune, va fi deschis un dosar penal pe numele dvs. se va cerceta de politie si parchet, apoi se va trimite la instanta in baza unui rechizitoriu.
Judecatorul va fi cel care va hotara ce pedeapsa vi se va aplica si ce se va intampla mai departe cu carnetul de conducere.

[Mesaj editat - vă rog să renunţaţi la morală şi la luatul în zeflemea.]
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
mda... nu am fost atenta la cifre... m-am raportat strict la fapta:

Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Detalii: [ link extern ]
vio1977 a scris:

la 0,23 este infractiunie?dosar penal? cu tot respectul ,chiar santeti avocat?:D:D

... deh... si avocatii sunt oameni! ... mai gresesc si ei... nu sunt supra-oameni... deci, nu cred ca este cazul sa dati cu parul!!!! :sorry:
infractiune nu este,limita este de 0,20,eu am avut 0,23,mi-a spus agentul ca durata permisului va fi fixata de catre seful politiei judetene,si ca trebuie sa d-au un examen de 15 intrebari

multumesc

[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Art 106 cod rutier tutumester tutumester Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 60 zile zme-ul zme-ul Pe 24.06 mi s-a retinut permisul de conducere (cat B) pentru 60 zile - neacordare de prioritate in intersectie dirijata (acident cu pagube materiale) Am ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)