avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 60 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 60 zile

Pe 24.06 mi s-a retinut permisul de conducere (cat B) pentru 60 zile - neacordare de prioritate in intersectie dirijata (acident cu pagube materiale)
Am primit o dovata de 15 zile
Din 10.07 a inceput perioada de suspendare de 60 zile - expira pe 08.09

Ma puteti lamuri daca dupa expirarea perioade de suspendare ma pot duce si ridica permisul de conducere? Sunt obligat sa mai sustin un examen?
Instiintarea care am primit-o pe 25.06 este absolut neclara in aceasta privinta, citez: "Pana la expirarea perioadei de suspendare a exeercitarii dreptului de a conduce, trebuie / nu trebuie sa va prezentati la serviciul politiei rutiere unde sunteti inregistrat in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie in conditiile art 106 din OUG 195/2002 republicata, cu moficarile si completarile ulterioare"
Cel mai recent răspuns: zme-ul , utilizator 12:19, 28 August 2018
trebuie / nu trebuie - ceva trebuia taiat aici - adica ori trebuie, ori nu trebuie. In general, daca permisul se suspenda pentru 60 de zile, legea permite sa dai examenul de 15 intrebari (din care trebuie sa raspunzi corect la minim 13) si poti sa iti recuperezi permisul dupa o luna. Trebuia sa intrebi politistul care ti-a dat dovada. De obicei ei te invata ce trebuie sa faci.
nu politaiul mi-a dat instiintarea, ci a venit prin posta al 1-2 zile dupa ce mi-a diricat permisul
In principiu, la suspendare de 60 de zile, daca dai examenul dupa 30 de zile primesti permisul mai devreme. Daca nu dai examenul, risti sa ti-l mai tina inca 30 de zile. Legea prevede ca toti cei care au permisul suspendat trebuie sa dea examen. Asa ca iti recomand sa mergi la Politia Circulatie, sectia permise, cu dovada (sper ca ai pastrat-o) si cu instiintarea de suspendare si sa te inscrii la examen. Nu te costa nimic.
daca legea prevede, de ce "trebuie / nu trebuie"?!
unchiul meu a fost intr-o situatie de 30z sustpendat si nu a sustinut nici un examen - instiintarea lui a fost la fel cu acel trebuie / nu trebuie
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
zme-ul, utilizator
Sunt anumite situatii in care trebuie sa dai examenul. Tu te afli intr-una dintre ele - vezi articolul 106 din Codul Rutier:

Art. 106
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), sau nu se prezinta.

Alte discuții în legătură

Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere milan92 milan92 Mi sa suspendat permisul de conducere pt. 90 zile(alcoolemie de 0.23 in aerul expirat)+amenda+9 puncte.La citeva zile am primit o scrisoare in care sint ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)