avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 60 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 60 zile

Pe 24.06 mi s-a retinut permisul de conducere (cat B) pentru 60 zile - neacordare de prioritate in intersectie dirijata (acident cu pagube materiale)
Am primit o dovata de 15 zile
Din 10.07 a inceput perioada de suspendare de 60 zile - expira pe 08.09

Ma puteti lamuri daca dupa expirarea perioade de suspendare ma pot duce si ridica permisul de conducere? Sunt obligat sa mai sustin un examen?
Instiintarea care am primit-o pe 25.06 este absolut neclara in aceasta privinta, citez: "Pana la expirarea perioadei de suspendare a exeercitarii dreptului de a conduce, trebuie / nu trebuie sa va prezentati la serviciul politiei rutiere unde sunteti inregistrat in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie in conditiile art 106 din OUG 195/2002 republicata, cu moficarile si completarile ulterioare"
Cel mai recent răspuns: zme-ul , utilizator 12:19, 28 August 2018
Trebuie sa va prezentati sa sustineti testul, daca nu il promovati pana la implinirea termenului de 60 zile se va prelungi suspendarea cu inca 30 zile, caz in care nuva mai trebui sa sustineti alt test in cele 30 zile suplimentare, va prezentati sa va vi se restituie permisul dupa trecerea celor 90 zile.
In concluzie, aveti obligatia sacsustineti testul.
situatia e la fel de confuza si neclara ca la inceput
azi am dat testul, trecut cu 15 puncte si am fost sa-mi depun dosarul pentru reducere
la ghiseu, cu actele necesare, mi s-a spus ca nu beneficiez de reducere pentru ca am mai putin de 1an de cand am permisul - si la ce am mai dat examenul? a ridicat din umeri

dumnezeu sa-i mai inteleaga, eu unul nu inteleg nimic
Situatia este foarte clara si nu este confuza.

Ati sustinut testul deoarece pentru contraventia savarsita testul este obligatoriu.

Art. 106
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), sau nu se prezinta.

Chiar daca ati fi avut permis mai vechi de 1 an si ati fi indeplinit conditiile pentru a cere reducerea la 30 de zile nu v-ar fi aprobat reducerea intrucat ati sustinut testul fiind obligat prin art. 106 (1) lit a).

Prin urmare, ati promovat testul, nu se va prelungi suspendarea cu 30 de zile, art. 106 (2).
a fost cineva in sala cu suspendare 90zile, avea permis de aprox 4 luni - I s-a comunicat foarte clar ca nu are pentru ce sa dea examen; totusi a cerut si i-a fost permis sa dea examenul, l-a promovat dar i-au refuzat stampilarea dovezii
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
zme-ul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere milan92 milan92 Mi sa suspendat permisul de conducere pt. 90 zile(alcoolemie de 0.23 in aerul expirat)+amenda+9 puncte.La citeva zile am primit o scrisoare in care sint ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)