avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare cuantum amenda in caz de castigare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare cuantum amenda in caz de castigare contestatie PV in instanta

Buna dimineata. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Cumnatul meu a fost amendat pentru depasirea vitezei legale. Ma gandesc sa fac plangere impotriva p.v. (si cred ca as avea sanse de castig) si sa nu plateasca jumatate din minimum amenzii, dar ma gandesc ca daca nu castig atunci va trebui sa plateasca amanda integral, nu ?, gresesc ?. Si inca o intrebare: daca plateste acuma jumatate din minimum amenzii si face plangere impotriva p.v., cui trebuie sa cerem restituirea a jumatate din amenda platita: de la agentul constatator, de la politia din care face agentul constatator, de la primaria unde se plateste amenda ? Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune :)
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 08:45, 9 Noiembrie 2015
De la politie se solicita restituirea amenzii.

Oricum in plangerea pe care o formulati solicitati si restituirea amenzii achitate.
Multumesc Car3men, dar in plangere nu trebuie sa specific de la cine anume cer sa mi se restituie amenda ?
Sumele reprezentând amenzi contravenţionale aplicate persoanelor fizice, se fac venit integral la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială domiciliază contravenientul.
Multumesc domnule Patrascu Razvan, dar ma gandesc ca atunci ce rost ar mai avea procesul daca instanta, chiar daca mi-ar da castig de cauza, cum spuneti dv. "Sumele reprezentând amenzi contravenţionale aplicate persoanelor fizice, se fac venit integral la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială domiciliază contravenientul". Eu ma gandeam ca daca instanta imi da castig de cauza poate sa si oblige sa mi se restituie amenda. Multumesc inca o data oricum.
Nu cred ca m-ati inteles, va puteti lua banii inapoi, dar nu de la politie.

Alte discuții în legătură

Amenda si permis retinut mamadollores mamadollores contestarea unei amenzi rutiere ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere a unui pieton prin loc semnalizat (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)