avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului

Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa instalam o camera de supraveghere la parterul blocului, avind in vedere ca anumiti proprietari recalcitranti au produs o serie de pagube si neplaceri: sustrag in mod frecvent listele de intretinere si alte anunturi afisate la avizier, distrug lacatele care se instaleaza dupa fiecare incident de acest gen, inteapa cauciucurile bicicletei fiicei mele adolescente care are nevoie de ea pentru a merge la facultate, etc. Comitetul executiv ar dori sa instaleze o camera de supraveghere pentru a monitoriza aceasta activitate antisociala. Postarile deja existente legate de intrebari similare sunt putin confuze, in special in ce priveste interpretarea legala a "holului' blocului.
Intrebariole mele:
*se poate monta o camera cu acordul majoritatii proprietarilor sau numai cu acordul tuturor locatarilor, indiferent daca sunt sau nu proprietari? Cum se procedeaza in cazul in care persoana suspectata de aceste activitati este si cea care se opune? Putem primi aprobarea daca depunem plingeri la politie?
*se poate monta o camera de catre noi personal sau aceasta trebuie facuta doar printr-o firma autorizata
*se poate monta o camera fara autorizatie de la politie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:06, 8 Noiembrie 2015
Camere video - adica 2 - deoarece trebuie sa se vada una pe cealalta puteti monta, daca aveti aprobarea majoritatii proprietarilor si trebuie sa o faceti cu o firma autorizata pentru astfel de lucrari.
Ei cunosc legislatia, iar dv. nu va trebuie alte autorizatii.
Aveti nevoie de 20 % de semnaturi din totalul numrului de apartamente din bloc si apoi va duceti la Politie si depuneti o cerere pentru montare camera supraveghere in scara blocului si bine de inteles specificati ,de ce ! Erea bine daca aveati un proces verbal de la Politie in legatura cu pagubele produse. Va da acordul Politia si nu mai aveti treaba. Banuiesc ca sinteti presedinte de bloc ,s au administrator ! Daca cineva din bloc se pricepe la montaj nu trebuie sa luati o firma. Sint DVR uri de cumparat cu camere cu inflarosu.
sandrad a scris:


Putem primi aprobarea daca depunem plingeri la politie?



Politia nu se implica pentru solutionarea de astfel de probleme,care reprezinta strict bucataria asociatiei de proprietari

@androidu
De unde ati scos toate acestea, cu 20%, cu politia, montare pe cont propriu?
Ca sa montezi camere video in afara casei ai nevoie de firma autorizata care cunoaste legislatia.
Nu te poti apuca sa asezi pe pereti niste camere si cu asta ai terminat. Nu sunt suficiente numai o bormasina si o surubelnita. .....
Este nevoie de acordul majoritatii proprietarilor si veti monta cu o firma specializata care va da si factura de care aveti nevoie in contabilitat si care are desigur aviz de la politie sa functioneze .Politia nu se implica.
In cazul in care dupa montarea camerelor va exista un incident ce ar putrea fi cercetat de politie, acestia vor solicita hot. adunarii generale si contractul de furnizare servicii pentru a verifica legalitatea montarii camerelor , altfel probele nu pot fi folosite.

Alte discuții în legătură

Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Cost estimativ sistem video asociatie proprietari cyan cyan 1. Care ar fi costurile estimative pentru achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere video compus din 4 camere pentru supravegherea spatiilor ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere casa scării și în lift PopeseuMMM PopeseuMMM Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării\", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa ... (vezi toată discuția)