avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre ANAF

Buna ziua,

Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat suma de bani nu poate sa-mi dea banii inapoi, deoarece are sechestru asigurator pe acel cont. Nu s-a dispus inca nici inceperea urmaririi penale nici neinceperea urmaririi penale pentru acea firma, exista doar sechestru asigurator pe conturile firmei.

Am fost la banca, am facut cerere sa-mi returneze banii, am spus ca managerul firmei respective recunoaste ca suma incasata in contul lui este o suma necuvenita, dar banca spune ca nu poate sa-mi returneze banii.
Pe scurt: eu am platit din greseala o suma de bani unei firme care are contul blocat. Firma respectiva se incarca cu o suma necuvenita pe care nu o poate justifica. Eu, in calitate de platitor apar cu o suma achitata unei firme care nu-mi va da factura. Si totusi banca refuza sa-mi dea banii inapoi. Va rog frumos, ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: angica7 , utilizator 16:16, 12 Noiembrie 2015
Nu aveți de făcut decât să acționați în judecată firma care a primit banii și să le cereți restituirea. După ce obțineși titlul executoru, vă așezați la rând cu ceilalți creditori și poate vă recuperați creanța.

Sunt foarte dese situațiile în care antreprenorii cu firme cu datorii își deschid alte firme și partenerii lor contractuali fac plata în contul firmei cu datorii , din eroare umană. De fiecare dată soluția este doar cea de mai sus.
...pai de ce sa dea firma in judecata ? Firma poate vrea sa ii dea banii inapoi, dar suma a fost luata de anaf !
Banii aia dusi au fost !
Traiasca ala care a inventat numerarul... !
Normal că vrea să dea banii înapoi, că tot la ei ajung în cele dn urmă. Eroarea nu e eroare decât pe jumătate. Doar contul e greșit, de cele mai multe ori. Beneficiarul plății nu e greșit.
Imi permit sa va contrazic: daca Titularul nu se "pupa" cu IBANul de obicei banca refuza tranzactia si returneaza suma... eu asa stiu si am "trait" experienta !
Cu stima
nu verifica nimeni, poate in cazul dvs era un cont care nu exista, altfel banii pleaca.

Alte discuții în legătură

Bani trimisi in alt cont decat cel in care trebuia Marci58 Marci58 Buna ziua, Intampin si eu o problema cu o banca. Am emis o factura proforma cu numele firmei corect dar am scris un cont gresit. Binenteles ca banii au ... (vezi toată discuția)
Cont bancar gresit ionelpo906 ionelpo906 Buna ziua.Am solicitat o retragere de bani dintr-un cont deschis la o firma de pariuri on-line.Problema consta in aceea ca am indicat un cod IBAN gresit - ... (vezi toată discuția)
Plata unei facturi in contul unei persoane fizice cm123 cm123 Buna ziua, am nevoie de un sfat, sunt in urmatoarea situatie: 1. Am achizitionat serviciul unei firme X din Romania. Firma X mi-a trimis factura care ... (vezi toată discuția)