avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copii

Buna ziua.Am o intrebare si in acelas timp o nelamurire,mai concret,in urma cu trei ani am lucrat la o societete pe o perioada de opt luni dupa care am ramas in somaj,in aceasta perioada lucrata cel mai mic copil al meu a beneficiat de alocatia aferenta data de statul roman,raminind in somaj alocatia a venit incontinuare,trezindu-ma acum cateva luni cu scrisoare de la ANAF precum trebuie sa inapoiez o mare parte din bani,nefiind anuntat in prealabil de nici un organ al statului precum copilul nu mai are acest drept la alocatie.Nu stiu cum sa procedez corect va rog sa ma lamuriti.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 11 Noiembrie 2015
Copilul ce varsta are ?

Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii
(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.
(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevăzuţi la alin. (3) care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.
Multumesc pt raspuns.Copilul are 3 ani si jumatate.Intrebarea a fost a unui prieten si cred ca nu am inteles eu bine,din cate am inteles a fost vorba de un ajutor dat de stat pe perioada lucrata sau cea a somajului, dar o sa mai revin cand stiu ceva mai concret.
1. Plata alocatiei de stat pentru copii nu are nici o legatura ci faptul ca tatal copilului este sau nu in somaj.

2. Alocatia de stat pentru copii se plateste indiferent de starea materiala a parintilor, daca acestia au sau nu venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii viorel34 viorel34 As dori sa stiu alocatia de stat pentru copii, se plateste si in perioada cat ,copilul este student? Multumesc (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copil de la scoala speciala David009 David009 Buna, as dori sa va intreb daca o fetita nevezatoare, in varsta de 19 ani, in prezent, are dreptul la alocatie. A inceput clasa I la varsta de 11 ani si a ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat elev scoala postliceala kissmy09 kissmy09 buna seara ! am si eu o intrebare .la dv fiica mea in varsta de 20 ani urmeaza cursurile unei scoli postliceale particulare si daresc sa stiu daca poate ... (vezi toată discuția)