maine implinesc varsta de 64 ani(multumesc,asemenea) si deoarece am reducere 1 an(am 6.5 ani grupa II),doresc sa-mi depun dosarul de pensionare;
m-am angajat in august 1977 si din 1995 activez ca PFA,cu toate platile la zi;
CAS-ul l-am platit la valoare minima,dar fara intrerupere;am avut si am contract de asistenta sociala;de asemenea am adeverinta de absolvire a facultatii la zi-5ani;
Ce trebuie sa contina dosarul pentru a-l depune la casa de pensii?
Va multumesc.
Art. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, dupa caz:
a) pentru pensia pentru limita de varsta, anticipata si anticipata partiala:
cerere pentru inscrierea la pensie (anexa nr. 6);
carnetul de munca (original si copie);
carnetul de munca pentru membrii CAP (original si copie);
carnetul de asigurari sociale pentru agricultori (original si copie);
alte acte prevazute de lege privind vechimea in munca sau vechimea in serviciu realizata;
actele de stare civila ale solicitantului: BI/CI, certificat de nastere si de casatorie (original si copie);
livretul militar (original si copie);
diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi;
dovada echivalarii de catre statul roman a cursurilor desfasurate in cadrul unor institutii de invatamant universitar din strainatate;
adeverinta privind sporurile cu caracter permanent reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca (original);
adeverinta privind conditiile de munca deosebite, speciale si/sau alte conditii (original);
procura speciala, pentru mandatar (original si copie);
acte pentru dovedirea calitatii de beneficiar al Decretuluilege nr. 118/1990, republicat, si/sau al Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din Decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
dovada incetarii calitatii de asigurat in cazul inscrierii la pensie anticipata sau pensie anticipata partiala, pentru persoanele care, la data solicitarii, nu mai au calitatea de asigurat (original);
Dosar pensionare
angi25
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina un dosar de pensionare si daca are dreptul la pensionare anul acesta.
Persoana in cauza nu mai lucreaza; este ... (vezi toată discuția)