avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa nerecuperata!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa nerecuperata!

Buna ! Vreau o lamurire ,poate multi o stiti ,dar eu sunt nou in domeniul acesta !
Vreau sa cumpar o masina , inmatriculata ,proprietarul mi-a spus ca are taxa platita si nerecuperata ,dar ca el mi-o vinde cu conditia sa mergem la notar unde facem ceva act prin care masina ramane pe numele lui si eu pot sa o folosesc !
Intrebarea e urmatoarea : E legala treaba asta ?? si daca DA ,ce demersuri concrete trebuie sa fac eu ca si cumparator !
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 03:16, 30 Decembrie 2015
Contractul respectiv se numeste contract de COMODAT, aveti dreptul de a folosi masina, DAR NU SUNTETI PROPRIETAR! Nu va sfatuiesc sa dati banii pe masina pe un astfel de contract ca si cum vi s-ar vinde masina respectiva, cand in realitate nu vi se vinde nimic!
am inteles ! asta inseamna ca va trebui sa o cumpar si apoi sa o inmatriculez pe numele meu ,ceea ce presupune o noua taxa care sa fie achitata de mine ?
Nu veti mai plati inca o data taxa respectiva (timbrul de mediu), ea se plateste o singura data!
dar atunci proprietarul masinii va mai putea intenta proces pentru recupererea taxei ,din moment ce masina a fost vanduta ?Intreb in cazul in care acestuia i se nazareste sa recupereze respectiva taxa !
Multumesc!
Nu va putea face acest lucru pe legislatia actuala. Daca vrea taxa recuperata, sa nu vanda masina...nu sa vanda blana ursului din padure....
Ce, vrea si satul si cu slanina in pod?
...legile aberante nasc monstri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu taxa auto recuperata de doua zile bogdano18 bogdano18 Buna ziua, Doresc sa vand o masina. Am castigat procesul de recuperare al taxei auto in urma cu 2 zile (dar inca nu am primit banii), deci intentionez sa o ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina postiga postiga Vreau sa vand masina mea la care am recuperat taxa de prima inmatriculare, cumparatorul stie acest lucru si e de acord sa plateasca el timbrul de mediu, mai ... (vezi toată discuția)