avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile pe Asociatie (ONG)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile pe Asociatie (ONG)

Imi voi deschide asociatie si as vrea cateva lamuriri cu privire la cheltuielile care se pot deduce. Sediul social va fi in apt. propietate personala. In actul constitutiv voi preciza si cateva activitati care genereaza venituri pt asociatie (gen realizare materiale didactice destinate vanzarii, terapie prin sport, pe viitor si servicii sociale).

1) Pot deduce cheltuielile de intretinere, cablu, curent electric, gaze ale apartamentului daca acesta este doar sediu social si nu si punct de lucru?

2) Cheltuielile cu benzina, eventual reparatii ale automobilul unuia dintre asociati pot fi deduse? Trebuie justificate prin prisma generarii unor venituri pt asociatie? Vehicolul este condus de sora mea (unul dintre ceilalti 2asociati ai mei) dar deserveste o mare parte din timp la transportul unei persoane cu dizabilitati (fiul meu).

3) Am inteles ca si unele alimente pot fi deduse/decontate pe firma daca sunt perisabile. Nu toate alimente sunt perisabile dupa un anumit timp? Cum se poate face selectia? De ex. recompensele alimentare destinate copilului in terapie, daca sunt achizitionate pe facutura, bon fiscal, pot fi decontabile? Eventual, ocazional vreo masa (catering) la firme specializa in alimentatie fara gluten, cazeina, zahar... sau chiar ingredientele pe care le cumpar ca sa-i gatesc mai "altfel". Nu avem doc medicale care sa ateste vreo alergie dar se stie ca in cazul copiilor cu autism, exista niste sensibilitati.

Alte discuții în legătură

Asociația vrea să plătească terapiile copiilor cu autism într-o clinică privată. În ce mod o poate face? amalinda amalinda Buna seara! I Vrem sa facem o asociatie, sotul meu si cu mine , impreuna cu prietena noastra , prin care sa strangem fonduri din donatii, din 2%, o parte ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil florinelok florinelok am si eu o intrebare pt ca nu m-am lamurit complet , vreau sa deschid o intreprindere individuala cu obiect de activitate magazin alimentar.....vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Obligatiile de plata la asociatie ENGFULL ENGFULL s.c. la care lucrez are un punct de lucru situat la parterul unui bloc , intrare separata , bransamente separate am primit de la asociatia de prorietari de ... (vezi toată discuția)