avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatiile de plata la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatiile de plata la asociatie

s.c. la care lucrez are un punct de lucru situat la parterul unui bloc , intrare separata , bransamente separate
am primit de la asociatia de prorietari de care apartine bolcul respectiv o nota prin care ne solicita plata cheltuielilor comune "pe cota parte indiviza "
suntem obligati la aceasta plata ?
nu trebuie un acord de asociere ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:02, 20 Octombrie 2009
S-a mai discutat aceasta problema pe topicul urmator:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cititi-l si daca aveti nelamuriri, reveniti.
da , multumesc !
am citit
sa zicem ca in mare m-am lamurit asupra obligativitatii platii , pt simplul motiv ca avem conducte
intrebarea mea este , si nu am reusit sa inteleg din link-ul de mai sus - trebuie sau nu acord cu asociatia ?
in HG 1588 scrie la art 45 " cota parte indiviza de propr comuna din proprietatea comuna a fiecarui proprietar este inscrisa in acordul de asociere "

nu trebuie sa emita factura pe aceste sume ?
pe adresa pe care am primit-o se precizeaza la cheltuieli " salarii
accesorii salarii
rechizite
telefon
materiale curatenie "

acestea sunt cheltuieli pe care tr sa le suportam noi ?
materialele de curatenie ? nu avem nici o treaba cu scara , cu accesul
rechizite , telefon ?
eu inteleg sa platesc cheltuilile care sunt necesare , dar asa ...., ce fac platesc in fiecare luna convorbirile telefonice ?
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
ENGFULL, utilizator
Sa rezumam:
Daca NU faceti parte din asociatie:
1. Societatea este obligata sa plateasca reparatiile pe proprietatea comuna. Nu trebuie acord de asociere. Fiind in acelasi condominiu impartiti o proprietate comuna indivizibila fortata si perpetua - este sintagma juridica.
2. Salariile in masura in care personalul asociatiei va deserveste intr-un fel oarecare.
3. Cheltuieli administrative ...la fel ca la pct.2
...............................
Daca faceti parte din asociatie
Platiti toate cheltuielile pe proprietate comuna, indiferent care sunt acestea, ca si ceilalti proprietari, chiar daca aveti intrare separata.
multumesc!
inseamna ca pot face opozitie cu brio la adresa lor !!!
o zi buna
dle engfull..decate ori ati facut curat la subsol,si cand ati intrat ultima oara?
iar acordul de asociere trebuia facut la deschiderea firmei

Alte discuții în legătură

Referitor la societatile comerciale care detin spatii in proprietate aflata la parterul blocului migaste migaste Buna ziua, sunt administrator la un bloc ce are la parter, de-o parte si de alta a intrarii din fata, doua societati comerciale, proprietare la randul lor a ... (vezi toată discuția)
Contributii la asociatia de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale care nu fac parte din asociatia de proprietari caragiu caragiu Desi pare greu de crezut inca mai sunt spatii comerciale situate la parterul blocurilor care nu au acord de asociere cu asociatia de proprietari. Nepasare, ... (vezi toată discuția)