avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare tva

O firma srl platitoare de tva , achizitioneaza cereale in perioada 2011-2013 de la o persoana fizica. In 2015, persoana fizica, in timpul unui control fiscal , pentru depasirea plafonului admis de lege inca din 2011, este inregistrata in scopuri tva, aplicandu-i-se masurile de plata a tva din anii anteriori plus dobanzile si penalitatile aferente. Persoana fizica imi prezinta acum facturi cu tva pentru cerealele pe care mi le-a vandut in anii anteriori cand nu era platitoare de tva , pentru recuperare tva, in care precizeaza ca sunt intocmite dupa control.Este corecta aceasta procedura?

Alte discuții în legătură

Deducere tva liviana2001 liviana2001 Buna ziua, sunt pusa in urmatoarea situatie: SRL platitor de tva achizitioneaza cereale si plante oleaginoase conform codului caen aferent de la persoane ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cu intarziere platitor de tva mirescud mirescud Buna ziua, Va rog frumos sa-mi dati o solutie in urmatoarea speta: In anii anteriori am livrat cereale ca persoana fizica pe baza de borderou de achizitie. ... (vezi toată discuția)
Probleme plata tva persoana fizica alexmosh alexmosh Buna ziua! Conform art. 152 alin. 6 Cod fiscal, persoana impozabila care depaseste plafonul de scutire in cursul unui an calendaristic poate fi obligata la ... (vezi toată discuția)