avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA

Buna ziua, sunt pusa in urmatoarea situatie: SRL platitor de tva achizitioneaza cereale si plante oleaginoase conform codului caen aferent de la persoane fizice in baza borderoului de achizitie in perioada 2011-2014(mai exact orz si floarea soarelui) In urma unei inspectii fiscale in august 2015 la una din persoanele fizice care a vandut aceste produse intre 2011-2014 catre SRL-ul respectiv, se constata ca persoana fizica a livrat orz si fl.soarelui,incasand sume ce depasesc plafonul de 35000 eur.si trebuia sa se inregistreze inca din 2011 ca platitor de tva,lucru pe care nu l-a facut.In urma inspectiei fiscale este inregistrat ca platitor tva incepand cu septembrie 2015. Persoana fizica solicita acum de la SRL prin facturi datate in 2016, cu valoarea de pe borderourile de achizitii din 2011-2014 la care se adauga cota de 24%tva deducerea tva din anii respectivi invocand art.145-147,si 153 cod fiscal. Intr-o adresa pe care persoana fizica a inaintat-o la ANAF i se comunica ca " pentru livrarile de cereale incepand cu 2011 se aplica regimul normal de taxare si nu taxarea inversa intrucat furnizorul nu era platitor de tva la data exigibilitatii taxei.Exista cadru legal pentru ce solicita persoana fizica?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Tva 9% liviana2001 liviana2001 Buna ziua, cota TVA s-a redus de la 1 iunie 2015 si la porumb? In factura eu treceam 24% TVA-taxare inversa conf.art 160(2)lit.c, acum va trebui sa trec ... (vezi toată discuția)
Tva la cereale mery52 mery52 Buna seara, Am o societate cu domeniul de activitate ''Transporturi rutiere si de marfuri'', pana acum am transportat cu masinile mele agregate (balast, ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)