avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Data calcularii dobanzii conform hotararii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Data calcularii dobanzii conform hotararii

Buna ziua

Am castigat un proces cu o persoana si instanta a dispus restituirea debitului principal actualizata cu rata inflatiei.

De la ce data se calculeaza rata inflatiei:
1. De la ramanerea definitiva a hotararii?
2. De la data introducerii actiunii in judecata?
3. De la data constatarii pagubei suferite?
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 13:19, 11 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Doar atat "Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de ... , suma ce va fi actualizata cu rata inflatiei pana la data platii efective"
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
eu_craciun, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Ma gandeam ca se calculeaza ca la restituirea taxelor auto de la data platii si pana la data restituirea efectiva dar nu stiu sigur

A fost vorba de o actiune in pretentii (o persoana a modernizat o hala si din banii pe care i-am dat a folosit o parte pentru modernizare iar restul i-a luat el, ca probe au fost evaluarile si facturile de achizitie a materialelor), debitul a fost calculat de catre instanta

[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta proces civil si rata inflatiei cristina lazar cristina lazar Buna ziua. Sentinta procesului civil avut ma obliga la plata sumei X actualizata cu rata inflatiei. Personajele carora datorez acesta suma imi calculeaza rata ... (vezi toată discuția)
Actuaizare datorie la data platii george_5 george_5 In urma unei sentinte judecatoresti s-au incasat de la bugetul de stat o suma de bani reprezentand daune materiale. Decizia a fost contestata de ANAF iar dupa ... (vezi toată discuția)
Salariatul cât trebuie să mai plătească ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Va rog frumos sa mă lămuriți cât trebuie să mai plătească un salariat care a pierdut un proces cu angajatorul ? Suma de plată este ... (vezi toată discuția)