avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... AJUTOR DE DECES
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

AJUTOR DE DECES

Buna ziua,

Un salariat solicita ajutorul de deces in urma decesului mamei sale.

Conform legii pensiilor,
Asiguratul sau pensionarul beneficiaza de ajutor de deces in cazul decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Daca mama acestuia era pensionara, acest salariat mai poate beneficia de acest ajutor din partea angajatorului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:51, 17 Decembrie 2015
Cititi aici toate informatiile
[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,

Revin asupra acestui subiect cu urmatoarea intrebare:

Daca acest salariat a primit deja un ajutor din partea primariei, eu, angajatorul, ii mai pot da ajutorul de 1208 lei?

Multumesc!
Primaria i-a dat un ajutor de inmormantare care se poate cumula cu ajutorul de deces dat de angajator in baza Legii 263/2010.
Ok. Repet, daca acest membru de familie decedat era pensionar, eu ca angajator, ii mai pot da acest ajutor de deces in cuantum de 1208 lei????

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces nacurmei nacurmei Buna in martie 2011 am nascut un copil si dupa 1 zi a murit, mi a cazut cerul peste mine.de la primarie ni sa spus ca ar trebui sa primim si noi un ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare GabrielaDumitru GabrielaDumitru Buna seara! In urma cu cateva zile a decedat tatal meu si nu stiu unde si ce sa fac pentru a beneficia de ajutorul de inmormantare. Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces NICOLAESANDU NICOLAESANDU socrul meu de decedat de curand nefiind pensionar sau salariat la data decesului. Sotia acestuia este salariata. Am citit in legea pensiilor ca se acorda un ... (vezi toată discuția)