Buna ziua... am avut un accident rutier acum 4 luni si jumatate soldat cu o victima ... mi-a sarit o Vaca in fata ,fugea spre mine,ca sa evit vaca am tras dreapta de volan si am intrat pe un sant dar in fata mea era un stalp , ca sa nu intru in acel stalp am tras stanga maxim de volan si atunci am lovit o femeie cu partea din dreapta a masinii...femeia mergea pe marginea drumului era in curba,nu era trece de pietoni ,era intr- comuna la tara ,mentionez ca nu aveam mai mult de 40 km la ora.
Ceea ce vreau sa va intreb si vreau sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.
Femeia a fost Dusa la spitalul Floreasca din Bucuresti sa ii faca operatie la bazin ...intre timp eu a doua zi dupa accident m-am dus la politie am dat declaratie si nu m-a mai sunat nimeni de atunci ... Victimei i-am dat bani i-am luat 3 avocati sa deschida un dosar de despagubire pentru ca aveam casco la masina.... victimei i-am spus banii astia ii am 20 mil si pe astia vii dau... sunt un copil de 20 de ani... si va mai ajut cu avocatii sa va luati bani de la asigurare.
Victima nu a dat declaratie si nu a depus plangere nici un ziua de astazi.
Vreau sa stiu daca exista un termen legal in care putea sa depuna plangere si care este acel termen ,daca mai poate sa faca plangere pe caz penal s-au poate sa ma duca in instanta pe cale civila? Banuiesc ca nu poate sa depuna plangere si dupa 6 luni de la acel accident s-au 1 an ... Nu s-a dus cu acel certificat medicolegal de la IML nicaeri,Avocatii s-au ocupat sa il ia de la spital dar depus pentru dosarul de dauna .Ca sa se finalizeze cazul o sa dureze foarte mult daca nu intervin dar ma intereseaza accea perioada in care poate sa mai faca ceva.....Care este perioada? Sa recuperez permisul mai repede pot face plangere pentru tegiversarea dosarului la parchet la procuror si in termen legal de 21 de zile imi vine solutionarea acasa prin posta..Va multumesc.Astept un raspuns daca se poate!
Din ce observ in istoricul tau de postari, te cam joci cu focul. Inteleg ca nu este primul accident auto in care esti implicat... Ca si pana data trecuta, permisul il vei obtine dupa incheierea cercetarilor si dupa stabilirea vinovatiei, sanctiunilor, etc. Cu cat ai un cazier auto mai plin, cu atat vei putea sa iti pierzi chiar definitiv permisul! Plangerea pentru grea solutionare nu este o solutie. Cat de latura civila, victima poate oricand, vreme de 3 ani de la incident, sa deschida actiune in despagubire, pretentii, etc. A 3-a oara poate nu va mai fi asa simplu. Nu cred ca ti-ai dori sa iti petreci tineretea (zici ca ai 20 de ani) prin tribunale sau inchisori - in cel mai fericit caz. Mult succes si ai grija pe viitor.
Eu am cerut doar un raspuns daca se putea ,atata tot nu critica de ceea ce s-a intamplat sau ce o sa se intample…. la intrebarile mele de mai sus practic nu mi-ai dat nici un raspuns… ai lasat comentariu total pe dinafara subiectului postat de catre mine
Dosar accident termen
jony1972
Am facut un accident rutier in data de 1 iulie. Mai precis am intors masina pe un drum in afara localitatii si in timp ce efectuam manevra de intoarcere, venea ... (vezi toată discuția)