avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere intampinare

Buna ziua. Am primit o comunicare pentru recurs cu data postei 21 oct. 2015. Am termen 30 de zile de la primire sa depun intampinare. Ultima zi de depunere a intampinarii este 19 noiembrie sau 20? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:16, 20 Noiembrie 2015
Întimpinarea se depune in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de recurs.

Dvs trebuie sa formulati recurs sau sa depuneti intampinare?
@ freeelis

În căile de atac, termenele de depunere a întâmpinării sunt altele. În apel, termenul este de cel mult 15 zile, iar în recurs acest termen se dublează. Judecătorul poate fixa termene mai mici atât la fond, cât şi în căile de atac.


@ adryy

Ultima zi de depunere a întâmpinării este 21 noiembrie 2015. Întrucât 21 noiembrie 2015 este zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până la sfârşitul zilei de 23 noiembrie 2015.
Trebuie sa depun intampinare iar pe comunicare scrie ca in termen de 30 de zile de la primirea comunicarii trebuie sa depun intampinarea. Multumesc

Va multumesc pentru raspuns. Deci, nu se ia in considerare prima zi de primire a comunicarii prin posta?



[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In calculul termenului nu intra ziua comunicarii si nici ziua in care se implineste.
Intre prima zi si ultima zi trebuie sa avem 30 de zile libere, calendaristice, iar cand ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, asa cum este in cazul dvs.,( 21.11.cade sambata) termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare, adica luni 23.11.2015.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
..........................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
............................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare - ce se intampla in cazul in care o intampinare - in cazul recursului - nu cuprinde toate datele sau le cuprinde doar partial - cele cf. art. 205 alin 2 din Codul de procedura civila? Intreb pentru ca n-am avut posibilitatea financiara de a angaja un avocat, mi-a promis o cunostinta avocat ca ma ajuta cu redactarea acestei intampinari, dar s-a imbolnavit. In cazul in care instanta considera ca nu e scrisa ok, ti se da termen s-o modifici sau se considera ca n-ai depus? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
15 zile de la primirea comunicarii menoin menoin intr-un dosar in care am contestat decizia de concediere, partea adversa a facut cerere de apel prin care solicita instantei de apel schimbarea hotararii ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a unui raspuns la intampinare gillu gillu Buna seara. Am primit o citatie de la judecatorie prin care suntem obligati de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la data primirii ... (vezi toată discuția)