Buna ziua. Am primit o comunicare pentru recurs cu data postei 21 oct. 2015. Am termen 30 de zile de la primire sa depun intampinare. Ultima zi de depunere a intampinarii este 19 noiembrie sau 20? Multumesc anticipat.
În căile de atac, termenele de depunere a întâmpinării sunt altele. În apel, termenul este de cel mult 15 zile, iar în recurs acest termen se dublează. Judecătorul poate fixa termene mai mici atât la fond, cât şi în căile de atac.
@ adryy
Ultima zi de depunere a întâmpinării este 21 noiembrie 2015. Întrucât 21 noiembrie 2015 este zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până la sfârşitul zilei de 23 noiembrie 2015.
In calculul termenului nu intra ziua comunicarii si nici ziua in care se implineste.
Intre prima zi si ultima zi trebuie sa avem 30 de zile libere, calendaristice, iar cand ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, asa cum este in cazul dvs.,( 21.11.cade sambata) termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare, adica luni 23.11.2015.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
..........................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
............................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare - ce se intampla in cazul in care o intampinare - in cazul recursului - nu cuprinde toate datele sau le cuprinde doar partial - cele cf. art. 205 alin 2 din Codul de procedura civila? Intreb pentru ca n-am avut posibilitatea financiara de a angaja un avocat, mi-a promis o cunostinta avocat ca ma ajuta cu redactarea acestei intampinari, dar s-a imbolnavit. In cazul in care instanta considera ca nu e scrisa ok, ti se da termen s-o modifici sau se considera ca n-ai depus? Multumesc anticipat.