avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Panou solar pe acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Panou solar pe acoperis

Buna ziua. Acum trei ani am montat un panou solar plan fara rezervor pe acoperisul blocului unde locuiesc. Mentionez ca am facut acest lucru cu acordul scris al vecinului de la etajul patru deasupra caruia am montat panoul, semnat si parafat de catre administratorul blocului. A fost liniste pana acum o saptamana cand, un vecin al carui apartament se afla in diagonala cu panoul solar la o distanta de 20m, a batut la usa invocand faptul ca are infiltratie in apartament din cauza panoului solar. Ba mai mult, a facut reclamatie la politie ca nu vreau sa-mi dau jos panoul solar. Panoul solar se sprijina pe o aerisire, nu atinge pardoseala de pe acoperisul blocului, fiind ancorat cu sarme de acea aerisire.
Care ar fi demersul de urmat si care ar putea fi rezolutia politiei intrucat acest vecin si-a facut hidroizolatia in regie proprie acum un an cu niste baieti priceputi la toate, fara o garantie a lucrarii iar administratora de buna credinta a decontat din banii asociatiei chitante in valoare de 3000 lei, fara acordul celorlalti proprietari. Baietii ca sa-si ascunda incompetenta au dat vina pe panoul solar aflat la 20 m de locul infiltratie lui. Infiltratia a aparut in jurul tevii pluviale care la momentul actual este din material plastic inlocuind-o pe teava pluviala din fonta.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:05, 16 Noiembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare acoperisul/terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Tot dispozitiile in vigoare precizeaza ca proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Administartorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv fara a avea competenta sa aprobe de la sine putere utilizarea partii comune
Atentie sporita cu panoul solar pe partea comuna in special fiind ancorat cu sarme de acea aerisire.
Autoritatile in domeniu nu accepta ancorarea de bunuri apartinand proprietarilor de aticuri,aerisiri,etc
Politia nu are competenta sa dispuna masuri
Sunt 2 aspecte distincte instalarea panoului solar pe parte comuna-lucru interzis dupa cum interzis este si instalare aer conditionat,antene parabolice,etc pe terasa necirculabila si conditiile in care vecinul a executat in regie proprie hidroizolatia aferenta proprietatii sale
Am inteles. Multumesc pentru raspuns. Daca dau jos acum panoul mai am si alte probleme gandindu-ma ca a fost la politie. Am luat cunostinta de lege si m-am conformat.
Chiar daca ati dezafectat panoul de pe terasa,vecinul poate sa staruie in pretentia de a repara prejudiciile cauzate de infiltratie in apartament
Pentru a putea sa se indrepte cu pretentii impotriva vinovatului,vecinul ar trebui sa dovedeasca/sa identifice factorul generator al infiltratiei,respectiv sa efectueze expertiza tehnica
Multumesc.
Puteti sa-mi spune-ti cine acorda amenda si in baza carei sesizari facuta catre cine ?

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Presedintele de scara nu permite accesul pe terasa blocului ContSters241638 ContSters241638 Am un prieten care doreste sa termo-izoleze exteriorul aparartamentului insa presedintele blocului nu ii permite accesul pe terasa blocului pentru a ancora ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)