Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire.
Ce implicatii fiscale apar atunci cand un autoturism, cu capacitate sub 9 locuri, este amortizat atat contabil cat si fiscal in 8 ani, chiar daca in catalagul mijloacelor fixe durata de functionare este cuprinsa intre 4-6 ani?
Mentionez ca amortizarea lunara este 1700 lei in 8 ani, si 2300 in 6 ani.
Din calculele mele se obtine o deducere suplimentara la impozitul pe profit, in anul,7 si 8, dar am nevoie de o lamurire.
Multumesc.:)
O zi cat mai frumoasa!
Amortizarea fiscala , conform codului fiscal, se calculeaza pe durata de utilizare conform catalogului.Ca urmare, dvs daca calculati o amortizare fiscal mai mica, datorita faptului ca luati o durata de utilizare mai mare , urmarile ar putea fi urmatoare:
-fiscul sa considere amortizarea fiscala doar pe durata de utilizare normal din catalog, iar cea calculata in afara duratei sa fie considerata cheltuiala nedeductibila
-sa se considere ,in cazul in care inregistrati profit si distibuiti dividend, ca repartizarea acestora s-a facut din profituri nereale.
Control fiscal
iuli-ana
am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond.
s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de ... (vezi toată discuția)
Leasing auto
scorus69
buna ziua
am un leasing auto incepand din luna 9.2014 in valoare de 196055 lei pe o periaoda de 36 luni.Masina este folosita de administratorul firmei.
va ... (vezi toată discuția)