avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Amortizare fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Amortizare fiscala

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire.
Ce implicatii fiscale apar atunci cand un autoturism, cu capacitate sub 9 locuri, este amortizat atat contabil cat si fiscal in 8 ani, chiar daca in catalagul mijloacelor fixe durata de functionare este cuprinsa intre 4-6 ani?
Mentionez ca amortizarea lunara este 1700 lei in 8 ani, si 2300 in 6 ani.
Din calculele mele se obtine o deducere suplimentara la impozitul pe profit, in anul,7 si 8, dar am nevoie de o lamurire.
Multumesc.:)
O zi cat mai frumoasa!
Cel mai recent răspuns: alexandrina1 , utilizator 10:03, 4 Decembrie 2015
Amortizarea fiscala , conform codului fiscal, se calculeaza pe durata de utilizare conform catalogului.Ca urmare, dvs daca calculati o amortizare fiscal mai mica, datorita faptului ca luati o durata de utilizare mai mare , urmarile ar putea fi urmatoare:
-fiscul sa considere amortizarea fiscala doar pe durata de utilizare normal din catalog, iar cea calculata in afara duratei sa fie considerata cheltuiala nedeductibila
-sa se considere ,in cazul in care inregistrati profit si distibuiti dividend, ca repartizarea acestora s-a facut din profituri nereale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal iuli-ana iuli-ana am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond. s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism giuglea giuglea Am achizitionat un autoturism second in valoare de 30000 euro.In cat timp il amortizez tinand cont ca doar 1500 lei este cheltuiala deductibila cu ... (vezi toată discuția)
Leasing auto scorus69 scorus69 buna ziua am un leasing auto incepand din luna 9.2014 in valoare de 196055 lei pe o periaoda de 36 luni.Masina este folosita de administratorul firmei. va ... (vezi toată discuția)