avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie marea Britanie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie marea Britanie

Bună ziua
Lucrez în marea Britanie și în același timp plătesc contribuție pentru pensie în România(contract la casa de pensii), am înțeles ca se ia în considerare și contribuția care o fac în marea Britanie, adică pot obține pensie și pentru perioada lucrată aici, dar nu prea înțeleg:
1. Voi beneficia de 2 pensii sau una "măricică" (asta ținând cont de valoarea liră sterlină/leu)?
2. Mai are rost să plătesc la casa de pensii? Este benefic pentru viitor/pensie?

Mulțumesc

Îmi cer scuze dacă am postat această întrebare unde nu trebuie :)
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 21:29, 14 Noiembrie 2015
Aici cred ca pot sa/ti raspund eu.

Da vei primi o pensie de la statul roman si una de la statul englez.
Pensia de la statul englez o vei primi numai daca nu vei cere TAX Return.

Dar eu te sfatuiesc sa nu te mai obosesti cu contributia la statul roman. Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb lire sterline scotiene cornel12x cornel12x Stie cineva unde pot schimba lire sterline scotiene? Multumesc! (vezi toată discuția)
Somatie banca AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Cativa ani in urma am fost plecat in Marea Britanie pentru a munci. Salariul il primeam pe card. La plecare am scos toti banii de pe card si am ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut Alina_Dumy Alina_Dumy buna ziua, Numele meu este Alina si as dori sa stiu cum pot recupera banii imprumutati unei cunostinte.Acum aproximativ un an si jumatate eu si sotul meu am ... (vezi toată discuția)