avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot afla daca contractul meu de munca este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat la Fortele de munca

Cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat la Fortele de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 15 Noiembrie 2015
Faceți o cerere la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) de la sediul angajatorului.
HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor
Art. 8
...
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
...
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime in munca Sheli Sheli Buna ziua. Revin cu o alta intrebare: Pot obtine de la ITM Bucuresti o adeverinta de vechime in munca, sau trebuie sa o cer in mod special angajatorului? In ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare documente de la dosarul de personal carmencalineata carmencalineata Buna ziua! In cat timp pot elibera documente ale unui fost angajat, care este termenul legal si baza legala. Solicitarea fostului angajat trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta de vechime Daniel Adam Daniel Adam Am solicitat la firma unde am lucrat o adeverinta de vechime si fisa fiscala pe 2011,dar am fost refuzat total.Am nevoie de o indrumare,ce si cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)