Buna ziua, as ruga pe cei prezenti pe forum, daca mi-ar putea oferi unele informatii despre situatia care urmeaza sa va-o prezint. Si anume, eu locuiesc si muncesc de o vreme in Austria, astfel ca domiciuliul fiscal este locul unde o anumita persoana munceste si locuieste, cu toate ca are o alta cetatenie, astfel ca plata taxelor pe anumite venituri/profituri care sunt din alte surse decat cele salariale trebuie tot aici platite. Acuma trecand la subiect, detin un cont de tranzactionare pe bursa de valori bucuresti care este inregistrat pe subsemnatul, astfel ca as dori sa infiintez un srl pe care sa trec respectivul cont, fiindca astfel nu o sa fiu nevoit, obligat fiind de legislatia in vigoare, sa declar acele venituri si la fiscul austriac. Motivele fiind simple, in primul rand acele venituri sunt realizate in Romania si ca atare as dori sa fie acolo impozitate, mai mare nevoie are bugetul local de ele decat cel austriac:D, al doilea motiv fiind cel fiscal, vorbim de o diferenta de 9 puncte procentuale, nu e mare dar cum am mai mentionat mi-as dori mult mai mult ca ele sa fie acolo impozitate si din motive patriotice:D si al treilea motiv este ca, nu vreau sa ma trezesc intr-o zi ca fiscul austriac imi cere sa declar acele venituri din Romania si aici, platind taxele aferente plus cine stie ce penalizari, fiindca stiti ca nu de putine ori au fost ocaziile cand autoritatiile au exagerat si aici indiferent despre ce tara vorbim. Acum intrebare este, cum pot sa imi fac acest srl, care va fi strict doar pt acest cont, ca la final de an sa pot merge la ANAF cu declaratie de venit, platind impozitul aferent in numele acelui srl si nu al meu personal, dar in acelas timp costurile lui de intretinere sa fie pe cat posibil de mici? Nu e nevoie de nici un angajat, iarasi contul de profit si pierdere il depun la un an, deci nici nu este nevoie de nu stiu cata munca contabila. Ca sa previn o anumita intrebare sau situatie, mentionez ca acest cont de tranzactionare nu pot sa il deschid pe un PFA, unde stiu clar ca costurile de intretinere ar fi mai mici, fiindca e nevoie de acel CUI specific srl-ului. Va multumesc anticipat!
Daca doriti sa va faceti cont de tranzactionare la bvb pe persoana juridica, il faceti dupa infiintare srl si gata. Dar nu puteti sa transferati actiunile pe care le aveti in portofoliu de pe contul de persoana fizica pe celalalt. In cel mai bun caz le vindeti si ramaneti cu banii pe persoana fizica, acesti bani ii bagati ca si aport la capitalul social al srl, va infiintati firma si deschideti apoi contul de tranzactionare persoana juridica. Dar castigul de la srl il puteti scoate ca dividende si sa vedeti daca asta va ajuta.
Daca ai o firma care are un anumit obiect de activitate, de exemplu comert de ceva....sau de transport..., si firma are lichiditati pe care in mod normal le tine intr-un cont bancar, poti ca prin intermediul unui broker sa tranzactionezi la bvb. Pentru firma nu pentru alti clienti. Nu trebuie un cod caen special pentru ca aceasta activitate o faci ocazional.
Daca as dori sa pun 10 persoane sa tranzactioneze pe contul meu, tinand cont ca i-as plati cu o cota parte din randamentul realizat de ei (ex:10% din randamentul realizat de lunar), iar munca lor ar fi sub o ora pe zi si ar tranzactiona din fata calculatorului lor...
O pot face printr-o conventie civila pentru prestari servicii?