avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma prestari servicii

Buna ziua
Am si eu o intrebare
Daca imi deschid o firma de prestari servicii, fara punct de lucru momentan si neplatitoare de TVA, daca nu am nicio activitate pe ea, timp de careva luni de zile pana la infiintarea punctului de lucru, trebuie sa cotizez ceva la stat?
mai sunt taxe sau impozite pe care trebuie sa le platesc chiar daca nu am activitate pe acea societate.
Ca sa intelegeti mai bine vreau sa imi deschid un salon de infrumusetare, sa deschid societatea insa fara punct de lucru. deoarece urmeaza sa primesc o mostenire(imobil) pe care vreau sa o transfor in spatiu pentru punct de lucru. Vreau sa am societatea deja deschisa , insa poate dura ceva timp (5-6 luni de zile) pana intr-un in posesia imobilului. Vreau sa stiu daca in aceasta perioada in care eu nu figurez ca activitate pe firma mai platesc impozit la stat, contributie sau alte taxe? Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:17, 19 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Nu va trebui sa platiti nimic daca nu obtineti venituri, nu aveti angajati sau bunuri mobile ori imobile (pe firma) care sunt purtatoare de taxe.
deci sa inteleg ca nici nu pot sa fac achizitii. de exemplu materiale de constructii pentru punctul de lucru
Buna ziua,
In principiu se poate, dar trebuie sa infiintati si sa declarati punctul de lucru la ONRC si ANAF. Conf Codului fiscal, cheltuielile pt a fi deductibile trebuie facute in vederea obtinerii de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare boby_zb boby_zb Buna seara, pentru a deschide un salon de infrumusetare ce imi recomandati? II sau SRL microintreprindere? Mentionez ca voi avea 4 angajati cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl pentru un coafor IVMON IVMON Buna ziua ! Vreau sa deschid un coafor si vreau sa stiu care e cea mai avantajoasa varianta: -un srl care are alte coduri CAEN (Tamplarie pvc)din 2006 -sa ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru udangiu udangiu Pasii si documentele necesare deschiderii unui [b]punct de lucru (magazin alimentar)[/b][i] (vezi toată discuția)