avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculare cota-parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculare cota-parte indiviza

locuiesc intr-un bloc cu suprafete mici si o parte din vecini si-au facut extensii ,va rog ma puteti ajuta in calculare cotei/parte/indiviza rezultata din modificari .
Pana sa se faca aceste extensii suprafetele erau : 40 de apartamente , ap 3 cam : 8 , ap 2 cam : 32 , suprafata ap 3 cam 34.1 mp , suprafata ap 2 cam :26 mp ,cota parte ptr ap 3 cam 1,.54.
Dupa ce s-a facut extensiile situatia sta c-am asa : ap 3 cam * 8* suprafata de 34.1 mp, ap 2 cam *23* suprafata 26mp si 2 cam + extensii 9*suprafata de 35 mp
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:51, 18 Noiembrie 2015
Se aplica regula de trei simple: se face suma totala a suprafetelor dupa care fiecare suprafata se imparte la total suprafata. Toate cotele adunate dau unitatea. Pentru a le face procentual le inmultiti cu 100.
timpuriu a scris:
..va rog ma puteti ajuta in calculare cotei/parte/indiviza rezultata din modificari .

Renuntati la stabilirea cotei indivize pentru ca nu va foloseste la nimic iar vecinii dumneavoastra, asa cum au facut modificari pana acum, vor face si de acum inainte si o luati mereu de la capat cu aceste calcule.
Folositiva in repartizarea cheltuielilor direct de suprafata utila si nu de cota indiviza. Masurati si stabiliti suprafata utila actuala a fiecaruia, cea rezultata dupa modificari. Pe lista de plata afisati aceste SU in metri patrati prin rotunjire la intreg. Suma acestor SU apare la total pe coloana respectiva.
Cand repartizati o cheltuiala (reparatii, cheltuieli, salariale, intretinere lift,...) impartiti suma cheltuita la suprafata utila totala si asa determinati costul sau cheltuiala pe metru patrat pe intreaga scara.
De exemplu: 25 + 38 + 57 +... = 1200 m.p. Intretinerea liftului costa 120 lei rezultand 0,1 lei/metru patrat. Pe apartamente rezulta: 25 x 0,1 = 2,50 lei; 38 x 0,1 = 3,80 lei s.a.m.d.




multumesc ptr raspunsuri
Buna ziua Domnule Adriantot , intreb si eu : este corecta repartizarea pe suprafata utila si nu pe cpi ? exista vreo lege in acest sens ? nu asi zice ca nu este bine , dar exista un dar .
@eugarizan,
Sunteti cam de multisor pe Forum... Nu faceti legatura dintre Sup. utila si CPI?
Adica, care este definitia CPI?

CPI este definita ca sup. utila a unei locuinte / suma sup. utile din bloc(scara) x 100
- rezultatul este in procente-

Nu stiu daca asta ati vrut sa aflati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cota indiviza doina_dana doina_dana Este corect ca valoarea cotei indiviza sa aiba o suma fixa intr-o luna si sa fie inmultita cu numarul de camere? (vezi toată discuția)