avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme incasare bani de la asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme incasare bani de la asigurator

Buna seara.

In data de 24-09-2015, am fost tamponat din spate de catre un conducator auto din BZ, pe raza orasului Bragadiru. Respectivul avea RCA , la Carpatica Asig, am convenit sa incheiem constatarea amiabila, am incheiat-o apoi fiecare si-a vazut de drumul lui. Am sunat la Carpatica pt. programare de constatare dauna, m-au programat peste o saptamana, dar m-au conditionat sa-l sun pe cel vinovat sa vina si el cu masina pt. constatare, le-am explicat ca domnul respectiv este din BZ si ca ar fi bine daca ar face constatarea in BZ la Carpatica de acolo( idee data de mine), l-am sunat pe om a zis ca se va programa, lucru pe care la si facut, a fost si la constatare inaintea mea, ca asa mi-au zis cei de la Carpatica.

M-am dus la constatare dauna la serviceul din str. Racari, asa cum m-am programat, am completat ce era de completat, iar agentul constatator imi spune ca cel din BZ, nu a fost la constatare, eu sustin ca omul a fost, agentul spune ca nu, ai dau nr. de tel. al celui din BZ, suna si-mi spune ca nu raspunde, sun de pe tel. meu si raspunde, ai dau tel. agentului vorbesc, pana la urma se convinge ca a fost.

Depun cererile necesare dosarului de dauna si atasez suplimentar si foto facute de mine la locul accidentului cu masinile avariate si mentionez ca am si inregistrarea video, deoarece am echpat masina cu camera video.

Agentul imi lasa un nr. de tel. de al lui cica si ca voi fi anuntat de aprobarea dosarului.

Mentionez ca am optat pt. reparatia masinii in regim regie proprie.

A trecut aproape o luna si ma anuntat ca sa aprobat pt. reparatie suma de 1400 lei , reparatia reala a masinii fiind undeva la 3000 ron, zic sa nu ma mai lungesc cu contestatii accept suma, ma duc la sucursala Carpatica Unirea cu extras de cont in care sa-mi fie virati banii, completez si acolo o cerere si mi se comunica ca banii vor fi virati in termen de 10 zile, zic ok si astept 10 zile, 15, zile, nimic, sun intreb mi-se spuna ca saptamina viitoare sigur vireaza banii, astept si iar nimic, sun, zice ca dosarul este la financiar ca este la ultima semnatura si ca mai mult ca sigur saptamana viitoare am banii, astept si iar nimic, sun intreb imi spuna ca banii s-au virat dar apar in cont peste o zi, verific contul si iar nimic, vreau sa sun dar nu mai dau de nimeni la Carpatica, programul s-a terminat.

Va rog spuneti-mi exista vre-un termen legal ca asiguratorul sa vireze banii in cont?

Nu mai suport minciunile pe care le primesc la telefon!

Ce pot face, deoarece cele 10 zile s-au transformat in 30?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariuselectric , utilizator 22:47, 24 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Termenul de plata al despagubirilor este reglementat de Norma RCA nr. 23, Art. 37, alin. (4) "Despăgubirea se plăteşte de către asigurătorul RCA în maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii şi cuantificării daunei, solicitat în scris de către asigurător, sau de la data la care asigurătorul a primit o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la suma de despăgubire pe care este obligat să o plătească."

De asemeni la Art. 38. se prevede ca:
"Dacă asigurătorul RCA nu îşi îndeplineşte obligaţiile în termenele prevăzute la art. 37 sau şi le îndeplineşte defectuos, inclusiv dacă diminuează nejustificat despăgubirea, se aplică o penalizare de 0,2%, calculată pentru fiecare zi de întârziere, la întreaga sumă de despăgubire cuvenită sau la diferenţa de sumă neachitată, care se plăteşte de asigurător."

Daca aveti numarul de inregistrare cu data, de la cererea de despagubire, puteti notifica asiguratorul, pentru plata de penalitati dupa expirarea perioadei de 10 zile (0.2% din suma acceptata/zi de intarziere).
Multumesc pt. raspuns, voiam sa va intreb in legatura cu nr. de zile, este vorba de zile calendaristice sau zile lucratoare?
Buna ziua,

Nu se specifica in legislatie, in acest caz se considera zile calendaristice.
Astazi am depus la sucursala Unirii, o notificare in care am specificat ca s-au depasit cele 10 zile in care Carpatica Asig S.A, trebuia sa-mi vireze suma pt. reparatie si am solicitat ca in termen de 2 zile de la data inregistrarii notificarii sa-mi vireze banii si penalizarile aferente.
Intrebarea este daca dumnealor vor tine cont de solicitarea mea, aici ma refer la termenul impus de mine de 2 zile sa-mi vireze banii sau vor aplica in continuare aceeasi tactica tacita?
Dupa depunerea contestatiei am mai facut un test telefonic sa ma interesez de bani, raspunsul a fost acelasi ca banii se vor vira saptamina viitoare :O , acelasi raspuns care mi-a tocat nervii de o luna de zile!
Multumesc pt. raspunsuri.

Petitie catre ASF

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)