avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dupa casatorie si datoriile devin comune?
Discuție deschisă în Executare silită

Dupa casatorie si datoriile devin comune?

Buna ziua,
Intrebarea mea este: dupa casatorie datoriile sotului meu devin si datoriile mele?
Mentionez ca viitorul meu sot are un credit prima casa la o banca din Romania de aproximativ 5 ani, in momentul asta este executat silit din cauza ca nu si-a achitat ratele la timp, executare care nu cred ca se va finaliza pana la data nuntii noastre, Si nici nu nu exista posibilitatea de a achita creditul integral pana atunci. Intrebarea mea este: dupa casatorie voi fi si eu pe lista celor rau platnici? Banca sau statul roman au dreptul dupa nunta sa mi opreasca mie bani din salariu pentru achitarea datoriei lui?
Voi avea posibilitatea sa fac un credit pe numele meu dupa casatorie?
Este necesar sa facem un contract prenuptial in care sa specificam aceste lucruri ca sa am posibilitatea sa fac si eu un credit dupa nunta?
Mentionez ca nu am nici un bun pe numele meu.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:52, 19 Noiembrie 2015
Nu. Datoriile proprii ale unuia din soți, contractate înaintea căsătoriei, rămân proprii. Nu puteți fi executată silit pentru acele obligații de plată.

Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa casatorie si datoriile devin comune? slavicioana slavicioana Buna ziua, Intrebarea mea este: dupa casatorie datoriile sotului meu devin si datoriile mele? Mentionez ca viitorul meu sot are un credit prima casa la o ... (vezi toată discuția)
Datoriile devin comune dupa nunta? slavicioana slavicioana Buna ziua, Intrebarea mea este: dupa casatorie datoriile sotului meu devin si datoriile mele? Mentionez ca viitorul meu sot are un credit prima casa la o ... (vezi toată discuția)
Creditul bancar al partener ei/ului inainte de casatorie Silviu19xx Silviu19xx Doresc sa ma casatoresc cu doamna X peste o luna de zile. intr-o relatie anterioara de concubinaj ea a luat de la mai multe banci credite in valoare totala de ... (vezi toată discuția)