avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare

Buna ziua. Imi desfasor activitatea in cadrul Garzii de Coasta. In perioada 01.05-31.08.2015 am fost delegat in alta localitate(Mangalia) decat cea in care imi desfasor activitatea(Sulina). Intrebarea mea este de ce drepturi ar trebui sa beneficiez conform legislatiei in vigoare? Eu am solicitat conform HG1860/2006, 17ron/zi cheltuieli delegare + 45 ron/zi cheltuieli de cazare fara documente justificative. Institutia mi-a decontat doar 17 ron legandu-se de faptul ca am loc de cazare la nava pe care imi desfasor activitatea si doar pe zile de prezenta in unitate desi in art.9, 10 respectiv 28 din HG1860/2006 scrie ce am enumerat eu mai sus. Se pot obtine in instanta aceste drepturi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 21 Noiembrie 2015
Este corect ca v-au dat decat diurna de 17 lei/zi, atata timp cat unitatea va asigura cazarea gratuit; pentru delegare ar trebui sa vi se deconteze si cheltuielile de transport intre cele 2 localitati.
1. Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil. (art.44 alin.2 C.mun.)

2. Persoanei detaşate în afara localităţii în care îşi are locul permanent de muncă i se asigură, prin grija unităţii la care este detaşată, cazarea gratuită în clădiri ori în spaţii închiriate de aceasta, în limita tarifelor legale. În aceste situaţii, cheltuielile de cazare în structurile de primire turistice nu se decontează.
(art.30 alin.1din HG 1860/2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasari durusoctavia durusoctavia In ce conditii se acorda diurna. in ce cuantul si care este actul care reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)
Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)