avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita anaf
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita anaf

Buna ziua. tocmai am primit o somatie de la ANAF insotita de un titlu executoriu de la administratia financiara locala prin care mi se pune in vedere sa achit suma de 400 ron reprezentand cheltuieli judiciare din anul 2007:)) si o amenda din anul 2012 in valoare de 250 RON. din cate stiu eu creantele se sting dupa cinci ani ori din 2007 pana in 2015 sunt opt ani iar pentru amenda cred ca este necesara comunicarea procesului verbal. ori eu nu am primit nici un proces verbal:justcuz:.
Mai mult, in fiecare an am fost personal la administratia financiara si mi-am platit impozitele. Niciodata nu mi-a zis vre-un functionar de acolo ca as avea de plata altceva decat impozitele. asa ca va cer un sfat - cum trebuie sa procedez in situatia data.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Muzungu , utilizator 13:13, 20 Noiembrie 2015

Intr-adevar plata cheltuielior judiciare se prescriu in termen de cinci ani, daca nu cumva s-a intrerupt termenul de prescriptie prin trimiterea de catre ANAF a unei notificari, somatie, etc.
In privinta amenzii. articolul 25 din ORDONANTA nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor prevede urmatoarele:
"(1)Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate.
(2)Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia."
Multumesc.
Pana zilele trecute nu am primit nici o notificare, somatie, instiintare, etc cu privire la creantele respective asa ca eu consider ca petru primul caz a intervenit prescriptia, iar pt amenda atata timp cat procesul verbal nu mi-a fost comunicat acesta nu poate deveni titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Somatie gabydutescu gabydutescu Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu ... (vezi toată discuția)