avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

buna ziua.tata a obtinut prin testament o casa cu 500 mp,in anul 1988.fostul proprietar a murit in anul 1993.cand s-a masurat,terenul,pentru a-si face acte pe el in 2008,au iesit cu 3000 mai mult,adica,3500 mp.primaria a spus ca nu-l poate vinde,trebuie sa faca uzucapiune.ce poate face in continuare pentu a deveni proprietarul casei si terenului.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 22:25, 26 Iulie 2009
Buna ziua,

trebuie sa identifice al cui a fost acest teren;
dupa ce va gasi fostul proprietar il va chema in judecata ( pe el sau pe mostenitorii acestuia) si va cere instantei sa constate ca a devenit proprietar prin uzucapiune).

Avocat Boncu
Intai trebuie situatia juridica, vedeti de acolo. Daca e in proprietatea privata a localitatii, uzucapiune, daca e publica, la revedere!
Din ce v-au spus la Primatie pare ca e privata, insa nu se stie, nu poti baga mana in foc pe niste vorbe-n vant, cereti scris.
terenul se afla in proprietatea primariei.tata voia sa ia terenul prin legea(reintregirea proprietatii).poate sa-l ia prin uzucapiune?si cam cat ar costa aceasta actiune?va multumesc!
Abia ce v-am spus: depinde de situatia juridica a terenului.
Primaria nu are patrimoniu, numai localitatea are. Am inteles ca e in proprietatea localitatii, dar ce fel de proprietate???
in proprietate privata.

Alte discuții în legătură

Proprietar teren Ioana Petrescu Ioana Petrescu cum pot sa devin proprietar cu acte in regula pe un teren pe care il folosesc de 30 de ani, si al carui proprietar nu se cunoaste, pana acum nu l-a revendicat ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)