avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Încadrare şi salarizare în învăţământ
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Încadrare şi salarizare în învăţământ

În momentul obținerii definitivării în învățământ, perioada lucrată ca necalificat ar trebui luată în calcul la vechimea în învățământ pentru stabilirea salariului de încadrare?
Există vreun articol de lege, care să confirme sau să infirme această situaţie?

Cel mai recent răspuns: mirela725 , utilizator 19:06, 3 Septembrie 2016
Din cate cunosc eu, necalificat nu inseamna profesor. Experienta profesionala se calculeaza pe numarul de ani angajati pe baza studiilor si a calificarii necesare, ceea ce inseamna ca dvs. aveti experienta ca necalificat, nu ca profesor (de-odata ce ati fost incadrata ca necalificat).

V-as putea da un exemplu pe care il cunosc, ce-i drept, nu din invatamant, dar tot din sectorul bugetar: un referent (cu studii medii) daca promoveaza in grad, termina facultatea si intra pe un post de expert (cu studii superioare), el are 0 ani experienta pe un post incadrat cu studii superioare, intrand ca debutant, fara sa isi pastreze gradul obtinut cat timp a lucrat ca referent. Anii de experienta ca referent sunt luati in calcul numai la salariu.

Avand in vedere ca profesorii sunt tot bugetari, li se aplica tot legea salarizarii unitare, care, din punct de vedere conceptual este aceeasi pentru toti bugetarii.
Mulţumesc pentru explicaţii. Există vreun răspuns concret şi pentru a doua întrebare?
Legea salarizarii unitare reglementeaza nivelul salarial pe functie si grad profesional: [ link extern ]

La "SECTIUNEA 4: D. Alte functii comune din sectorul bugetar" veti gasi informatii despre muncitor necalificat, iar " SECTIUNEA 1: A. Salarii de baza pentru functiile din invatamant" veti gasit pentru functiile din invatamant.

Iar in legea privind statutul personalului didactic (inclusiv cel auxiliar) sunt prevederile referitaore la aceasta categorie de bugetari. Din pacate nu cunosc aceasta lege, dar puteti sa o consultati aici: [ link extern ]
Mulţumesc!
Voi încerca să înţeleg ceea ce se specifică în aceste legi. Momentan, as vrea să ştiu ce înseamnă "vechimea recunoscută în învăţământ". Omul de la catedră, cu o vechime de peste 25 de ani, însă de 13 ani calificat, face acelaşi lucru de la bun început: îi învaţă pe copii să scrie, să citească, să socotească...indiferent că s-a numit învăţător, institutor, prof. înv. primar!
Sper să mă lămurească ceea ce "spun" aceste legi!

Nu există articol de lege care să lămurească situaţia existentă!!!
mirela725 a scris:

Mulţumesc!
Voi încerca să înţeleg ceea ce se specifică în aceste legi. Momentan, as vrea să ştiu ce înseamnă "vechimea recunoscută în învăţământ". Omul de la catedră, cu o vechime de peste 25 de ani, însă de 13 ani calificat, face acelaşi lucru de la bun început: îi învaţă pe copii să scrie, să citească, să socotească...indiferent că s-a numit învăţător, institutor, prof. înv. primar!
Sper să mă lămurească ceea ce "spun" aceste legi!

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 63/2011 alexealinlucian alexealinlucian CUM SE INTERPRETEAZA ACEST ARTICOL DIN LEGE?CARE SUNT PERSOANELE CARE VOR AVEA DE SUFERIT LA INCADRARE?SE APLICA SI CELOR CARE DEJA AU TRECUT LA O ALTA TRANSA ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant Lupes Fenina Lupes Fenina Un profesor cu definitivat si vechime in invatamant 6-10 ani are dreptul de a i se lua in calcul si vechimea dobandita in productie?(Mentionez ca a lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant bilibokju bilibokju Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu vechimea mea in invatamant. Pana acum am lucrat asa: 1990. 02.10-1991. 08. 31- prof suplinitor ... (vezi toată discuția)