avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de comodat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de comodat

Daca presedintele asociatiei de proprietari poate incheia cu asociatia de proprietari la care este peresedinte un contract de comodat ,sa fie retribuit pentru transportul sumelor incasate la banca sau la furnizori ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:27, 23 Iulie 2009
Cred ca faceti o confuzie. Ce are comodatul cu retribuirea presedintelui? Care este obiectul material al contractului de comodat? Adica, bunul dat in comodat?

Poate ati vrut sa spuneti contract de mandat?
Adica vrea sa se scoata cu benzina,ulei, etc pentru drumurile pe care le face in interesul asociatiei?
Ar trebui sa existe o Hot a Adunarii Generale a proprietarilor . Nu stiu daca o Decizie a CExecutiv ar rezolva problema si sigur s-ar incheia un Contr. de comodat.
Incepe apoi justificarea km efectuati, bonuri de benzina, ulei, reparatii etc.Mie imi pare complicat si un sistem pretabil la abuzuri pe seama proprietarilor
Da' un abonament pe mijloace de transport in comun nu ar fi mai economicos pentru proprietari ?
Daca cunosc bine comodatul este gratuit.Plata presedi ntelui , care in acest fel face el insusi contract cu el insusi ,deja este o nelegalitate, un abuz.
Dar infiintarea unui cont bancar la o banca din proximitatea blocului respectiv si plata furnizorilor si prestatorilor de servicii (firme cu conturi bancare) prin tranzactie bancara n-ar fi mult mai simplu si mai elegant? Doamne in ce hal de complicati (sau ....interesati in gainarii) sunt unii reprezentanti ai asociatiilor de proprietari!!!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
elga50, moderator
V-am spus ca trebuie sa existe o hotararea a Adunarii generale pentru acest contract de comodat. Da, comodatul este gratuit. Contractul se incheie intre presedinte proprietar de auto si Asociatie, reprezentata de vicepresedinte desemnat in aceasta operatiune de Comitetul executiv.
Pentru ca este contract de comodat presedintele va pretinde insa decontarea cheltuielilor de deplasare( carburanti, lubrifianti,becuri , daca se strica o piesa in timpul deplasari, costul ei, etc)Solicitarea decontarii cheltuielilor nu inseamna ca pretinde plata unei chirii pentru folosirea masinii in interesul asociatiei.
Eu imi mentin recomandarea unui abonament in reteaua de transport in comun , dar va recomand cu caldura si propunerea lui elga50

Alte discuții în legătură

Decontare bon benzina la asociatie de proprietari inat inat Pentru plata utilitatilor administratorul asociatiei de proprietari a folosit autoturismul propriu iar la sfarsitul lunii a prezentat spre decontare un bon de ... (vezi toată discuția)
Bloc ramas fara apa ionescucarmen ionescucarmen Buna ziua! ce ar trebuia sa facem ca proprietar care isi plateste la zi contributiile la asociatia de proprietari, insa furnizorul a oprit apa, deoarece ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli transport la asociatia de proprietari agherghina agherghina La asociatiile de proprietari se intalneste des acest aspect presedintii sunt onorifici, dar la adunarea generala proprietarii voteaza ca acestia pot deconta ... (vezi toată discuția)