avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de comodat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de comodat

Daca presedintele asociatiei de proprietari poate incheia cu asociatia de proprietari la care este peresedinte un contract de comodat ,sa fie retribuit pentru transportul sumelor incasate la banca sau la furnizori ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:27, 23 Iulie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Presedintele este reprezentantul Asociatiei in relatiile acesteia cu tertii.
Eu nu tin partea presedintelui si sunt de acord ca e treaba administratorului, dar nu mi se pare a fi in incompatibilitate presedintele atunci cand face el depunerea din incasari sau se deplaseaza la furnizori.E doar reprezentantul legal al asociatiei.
Administratorul are o delegatie semnata de presedinte, iar la banca are o imputernicire semnata de acelasi presedinte
Pentru depunerea banilor nu-ti trebuie nicio delegatie sau imputernicire, dar in asociatia respectiva o fi vorba de vreo cumetrie, de vreme ce presedintele se ofera sa faca platile la furnizori, folosind automobilul propriu si pentru care doreste contract de comodat.
Haida-deh, aici miroase de la o posta a gainarie.
Acum cativa ani am avut si eu un presedinte care incercase sa faca asa ceva, profitand de o lucrare in bloc la care adusese cu masina proprie materialele necesare; a prezentat bonurile de benzina. O data i-a mers, dar cand a vrut sa se insurubeze in narav, a doua oara cenzora, care nu inghitea orice galusca puturoasa i-a respins bonurile......Sa fi vazut scandal!!!!! Ei si? El si-a "inghitit" bonurile si noi, ca asociatie, ne-am vazut de drum.
Cand o persoana juridica isi deschide un cont la o banca va indica persoanele autorizate sa semneze actele juridice in raport cu banca si va depune specimenul de semnatura al persoanei autorizate(presedintele asociatiei) precum si impresiunea stampilei asociatiei. Tot atunci va fi indicata si persoana imputernicita care va depune si ridica actele de la banca(administratorul).
Sigur , dupa aia nu mai este nevoie de imputernicire.
Dar in relatiile cu tertii (furnizori) administratorul, care este un angajat al asociatiei, are nevoie de o imputernicire din partea asociatiei semnata de presedinte
Are nevoie, da, pentru primirea de acte, pentru plati catre furnizori din contul asociatiei. Eu ziceam de depus banii, pur si simplu, in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bon benzina la asociatie de proprietari inat inat Pentru plata utilitatilor administratorul asociatiei de proprietari a folosit autoturismul propriu iar la sfarsitul lunii a prezentat spre decontare un bon de ... (vezi toată discuția)
Bloc ramas fara apa ionescucarmen ionescucarmen Buna ziua! ce ar trebuia sa facem ca proprietar care isi plateste la zi contributiile la asociatia de proprietari, insa furnizorul a oprit apa, deoarece ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli transport la asociatia de proprietari agherghina agherghina La asociatiile de proprietari se intalneste des acest aspect presedintii sunt onorifici, dar la adunarea generala proprietarii voteaza ca acestia pot deconta ... (vezi toată discuția)