avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal pentru nevazatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal pentru nevazatori

Buna seara!
In urma cu 2 luni tatal meu a obtinut un certificat cu grad de handicap accentuat pentru nevazatori avand si dreptul la insotitor.Doresc sa beneficieze de insotitor,dar un angajat de la DGASPC-Arges a spus ca nevazatorii sunt administrati de ei nu de primariile de care apartin persoanele cu handicap;nu am fost lasat sa specific in cererea adresata catre ei daca doreste insotitor sau tatal meu sa beneficieze de indemnizatie(probabil vor completa ei in cerere indemnizatie ca sa nu mai angajeze un asistent personal in institutia lor).
Intrebarea mea este :cine trebuie sa-mi angajeze asistentul personal primaria sau DGASPC ARGES?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Urgent indemnizatie handicap mariacrisss mariacrisss Bună ziua Îmi cer scuze că vă deranjez dar va rog frumos sa mi spuneți cum sa fac În urma unui neoplasm gr 3B am certificat handicap grav cu ... (vezi toată discuția)
Mama mea are alzheimer cu grad de handicap avansat, aș vrea să ... Adydidi Adydidi Mama mea are Alzheimer cu grad de handbal avansat aș vrea să știu dacă pot opta pentru o indemnizație de îngrijitor? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)