Buna ziua. As dori sa stiu daca in legatura cu organizarea de evenimente culturale in incinte private (nu spatii publice) exista o lege sau hotarare de guvern care sa le reglementeze. In principiu ma intereseaza obligatiile organizatorilor de astfel de evenimente. De asemenea, daca exista un act legislativ care sa reglementeze inchirierea spatiului respectiv in vederea organizarii evenimentului. Multumesc.
Daca va referiti la organizarea unui astfel de eveniment in familie/ intre prieteni, etc. intr-o locatie privata, nu este o legislatie specifica.
Atentie insa la numarul de persoane, sa nu se creeze aglomerari de persoane. Ma refer aici, ca exemplu, la o nunta/ botez/ onomastica, etc. cu sute de invitati, sa zicem intr-un castel, proprietatea a organizatorului.
Daca evenimentul este organizat (chiar de catre o persoana privata) intr-un spatiu inchiriat/ spatiu public/ intr-un spatiu definit ca cel din paragraful de mai sus, se aplica legislatia nationala, respectiv Legea nr.307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Salile de spectacole sunt construite prin proiect (conform normativelor de proiectare) pentru o anume capacitate/ locuri. Avizul/ autorizatia ISU se emite in fucntie de capacitatea incintei unde se organizeaza spectacolul.
Nu mai postati subiecte noi in discutii deja deschise. Ingreunati munca celui care doreste sa comenteze si este nevoit sa parcurga vechea discutie. Timpul este pretios.
Aviz isu
LucicaBuzea
Buna seara.Am si eu o intrebare,pentru care va multumesc anticipat.O societate comerciala cu un nr de 4 angajati care-si desfasoara activitatea(comert )intr-un ... (vezi toată discuția)