avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare pv rutier- radar, martor asistent fara acte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare pv rutier- radar, martor asistent fara acte la el

Buna ziua,

As vrea sa va povestesc urmatoarea intamplare si sa va cer un sfat. Tranzitam cu sotul meu o localitate din Jud. Sibiu unde limita de viteza este de 50 de km/h. La un moment dat, el a mers putin mai repde, dar nu cu mai mult de 55 de km/h. La iesirea din localitate (dat inca fiind in localitate) ne-a oprit un echipaj de politie cu radar pe motiv ca am fi incalcat limita de viteza cu 20 de km/h. Sotul meu a refuzat sa semneze pv de contraventie, ceea ce mi se pare normal dat fiind ca am fost cu ochii pe "ceas" mereu. In aceasta situatie, politistul a oprit un martor sofer, care insa nu avea acte la el, si l-a pus sa semneze PV pe baza cuvantului sau ca se numeste cum a declarat. Mai mult, in afara de nume nu a trecut alte date (serie, nr, CNP de CI) si pe el nici nu l-a mai amendat desi era evident ca goneste zdravan.

Doream sa va intreb daca se poate contesta PV pe motiv ca martorul nu avea acte. Asa putea sa spuna ca il cheama si Micky Mouse. Inca ceva: agentul nu s-a prezentat si a refuzat sa prezinte dovada ca este politist. Tot asa, putea sa fie si Sf Duh, desi avea masina de MAI.

La incidente am asistat eu si un al doilea politist, care a stat in masina tot timpul.

Intrebarea mea e daca sunt sanse sa castigam in instanta pe motivele invocate, mai ales ca nu cred ca aveam viteza mentionata si mai si ploua (putem invoca asta)?

Multumesc anticipat pentru raspusuri!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 21:55, 25 Noiembrie 2015
Motivele invocate nu vor conduce la admiterea plangerii in schimb aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare, solicitati citarea martorului. Daca martorul era un conducator auto oprit in trafic si acesta trebuia amendat pentru lipsa actelor si nu ptr viteza.
Da, pe mine ma intereseaza mai putin ce a facut acel conducator auto. Nu vreau sa moara capra vecinului. Ideea era ca a fost nedrept cu noi. Intrebarea era daca faptul ca nu avea acte il face apt sa fie martor valid. Multumesc!
Pai daca sunteti sigura ca nu ati depasit viteza cu mai mult de 5 km/h cereti sa vina in instanta politia cu foto radar fiindac sunt obligati sa aiba asa ceva.
Atentie, sa nu fi fost o portiune cu limita si mai mica de 50km/h, gen scoala in vecinatate. La proces sa cereti si avizul metrologic al aparatului radar, stiu ca nu toate din cele instalate pe masini au capacitatea de a masura corect pe timp de ploaie.
Ati gresit ca n-ati semnat procesul, semnatura PV nu inseamna ca recunoasteti si sunteti de acord cu faptele mentionate, ci doar ca ati luat la cunostinta ca ati fost sanctionat. Martorul a semnat probabil ca ati refuzat semnarea PV, nu ca asa au fost faptele.
Vi s-a comunicat PV prin posta?
Multumesc furmos! Inca nu a sosit...

Alte discuții în legătură

Amenda pentru viteza pe nedrept Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Tatal meu circula in localitate cu 55 km/h ( il depaseau alte masini ) insa brusc a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Cei doi ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)