avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GRAVE PROBLEME CONSTATE DE MINE LA CADASTRU IN DOLJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GRAVE PROBLEME CONSTATE DE MINE LA CADASTRU IN DOLJ

La mama la servici vin foarte multe acte de la diversi cadastristi din Dolj. Am constatat niste erori groaznice. Ma mir ca nimeni de la OCPI Dolj nu le verifica. De exemplu aceste aparate cu laser numite telemetre (daca ne uitam si pe internet) dau niste erori groaznice in functie de cat de performante sunt. Am masurat si eu niste distante cu 6 telemetre si o data mi-a dat 70 de mp distanta reala, alta data 67, alta dat 56 si alta data 29. Se mai intampla si alte lucruri. Cadastristii ( majoritatea lor) nu respecta scara. Am vazut un cadastrist prost dupa parerea mea, care scrie ca scara este 1:1000 ceea ce inseamna ca un centimetru de pe harta reprezinta 10 m din realitate. A trasat pe plan o distanta de 79 de metri, deci pe plan trebuia sa traga o linie de 7,9 centimetri, iar el a tras o linie de 9,1 centimetri ceea ce ar fi 91 de metri nu 71. M-am uitat in sute de planuri cadastrale si toti cadastristi gresesc, nu respecta deloc scara.

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila ContSters78406 ContSters78406 Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si \"suprafata din acte\". Suprafata \"din acte\" ce reprezinta si cum a fost ea calculata? Este ... (vezi toată discuția)